Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
intikamı, karapapaz, makarios’un

Karapapaz Makarios’un İntikamı

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğitimci-Yazar Recep ÇETİN, doğduğu ve yaşadığı belde olan ORMANLI üzerinde çeşitli çalışmalar ve incelemeler yapmaktadır Daha önce yayımlanan BAŞVİRAN’DAN CUMA’YA ORMANLI adındaki kitabında, yörenin tarihî-coğrafi-sosyal ve kültürel dokusuna ışık tutacak bilgiler kaleme almıştır
Bu kitabında ÇETİN, Kdz Ereğli ve Ormanlı civarında 1924 öncesi yaşayan ve Nüfus Mübadelesi Anlaşması çerçevesinde “bir daha dönmemek ve hak talep etmemek üzere” yöreden ayrılan Rumlar ve özellikle de Kıbrıs’ta Türk-Yunan Savaşı’na neden olan MAKARİOS üzerine bilgiler derlemiştir
Makarios hakkında ansiklopedik eserlerde yeterli bilgi görmediğinden ve küçük yaşlardan itibaren duyduğu bilginin kayıtlara geçmemiş olduğundan hareketle, bu kitap çalışmasını sürdürmüştür
Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan Kıbrıs Sorunu üzerine çalışan ve kafa yoran ve de “Acaba bu sorunun kaynağını bulmada bizim de bir katkımız olabilir mi?” heyecanıyla yola çıkan ÇETİN, “Ben üzerime düşeni yapmakla mükelleftim ve yapmaya çalıştım Bundan sonraki iş ve işlemler, ilgili kişi ve kurumlarındır” diyerek ‘topu’ ‘uzmanlara’ attığını” belirtmektedir…
Çok güzel bir kitap olmuş
Elinize sağlık
İyi araştırılmış, bulgular desteklenmiş…
Anadolu’daki Rum nüfusunun ne olduğu iyi analiz edilmiş
Yazarı kutlarım
Kitabı keyifle okudum ve
Kütüphanemde referans kitap olarak
ayrı bir bölüme koyacağım
Sevgi ve Saygılarımla
Prof Dr Ata ATUN

KKTC Cumhurbaşkanı Danışma Kurulu Üyesi

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
12,17 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com