Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgelere, göre, halk, mani, maniler, manileri, yörelerin, özel, şehirlere

Bölgelere Göre Maniler - Yörelerin Manileri - Halk Manileri - Şehirlere Has Özel Mani

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bölgelere Göre Maniler - Yörelerin Manileri - Halk Manileri - Şehirlere Has Özel Mani

Yozgat Manileri Geline bak geline Gına yakmış eline Gelin gurban olayım Seni bana verene

Pınar başı pıtırak Gelin gızlar oturak Ne oturak ne durak Satılakda gurtulak

Gapımızın önü arpa Gırat gelir gırpa gırpa Gurban olurum gelinim Yavruların bekde görpe

Çın çın hamam Gubbesi tamam Bi gelin aldım Babası imam

Ekin ekilen yere Dikme dikilen yere Can gıırban camm gurban Kekil dökülen yere

Bindirdiler atın iyisine Götürdüler köyün gıyısına Haber verin gızın dayısına Dayısız gız gelin mi gider

Gece geçtim dağlardan Üzüm aldım bağlardan Senin sevgin gelinim Beni böyle ağlatan

Guru yerde meyve biter mi Biterde dalını atar mı Annem gelin oluyom Bacım yerimi dutar mı ?

Ata biner çaptırır Atı yolda saptırır Nişan takacak oğlan Çiğdem köpü yaptırır

Gidiyom gidemiyom Az doldur içemiyom Gelinim pek gönüllü Gönlünü edemiyom

Pınar başı mil olur Güzel seven belli olur Güzel seven gelinim Gözlerinden belli olur

Yozgat'ın başındayım Onaltı yaşındayım Gınamıyın gomşular Bi gızın peşindeyim

Garanfil gatar oldu Hasretlik yeter oldu Şu Yozgatlı sevdiğim Burnumda tüter oldu

Elma attım garşıya Yuvarlandı çarşıya Şu Yozgat'ın gızıan Birer tabak turşuya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com