|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
araçları, araçlarının, eğitim, eğitime, medya, nelerdir, sağladığı, yararlar |
![]() |
Medya Araçlarının Eğitime Sağladığı Yararlar Nelerdir? Medya Araçları Ve Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Medya Araçlarının Eğitime Sağladığı Yararlar Nelerdir? Medya Araçları Ve EğitimMedya Araçlarının Eğitime Sağladığı Yararlar Nelerdir? Medya Araçları Ve Eğitim Medya Araçlarının Eğitime Sağladığı Yararlar Nelerdir? Medya Araçları Ve Eğitim Medya ve Eğitim Medya, haber niteliği taşıyan olayları gündeme taşır, halkın bilgilenmesini sağlar ![]() ![]() ![]() Medya ve eğitim birbirinden bağımsız düşünülemez ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde, Toplumların yönlendirilmesinde Medya tek belirleyici güç hale gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Medyada çıkan sosyete haberleri, ünlülerin yaşamları; toplumda özenti haline getirilip, kolay para kazanma yolları arayışını çoğaltmış, kadınların kötü yollara düşmesine neden olunmuştur ![]() Özellikle son günlerde; taciz, tecavüz gibi haberlerin çoğaldığı aşikârdır ![]() ![]() Medya bu haberleri yaparken; toplumun psikolojisini, haberin etkisini, verilen mesajı düşünüyor mu? Düşünseydi haberleri gündeme taşırken daha dikkatli olurdu ![]() ![]() Daha fazla okunmak, izlenmek ve reyting toplamak uğruna, toplumu eğitici yönünü bir tarafa itiliyor ![]() ![]() Eğitimde “kötü örnek” değil, “iyi örnek” her zaman ilke alınır ![]() ![]() ![]() Medya, kötü örnekleri gündeme taşıyarak adeta bireyleri suça teşvik etmekte, işin eğitim yönünü düşünmemektedir ![]() ![]() Bir taraftan sigara görüntüleri yasaklanırken; diğer taraftan, şehir eşkıyalarının, magandaların, ahlaksızların, tacizcilerin yaptıkları, ettikleri günlerce topluma izletilmektedir ![]() Gündeme taşınan bu gibi olaylar buna benzer yeni olayları tetiklemekte; toplumda güvensizlik ve korkuyu yeşertmekte; halk sokağa çıkmaya korkar hale gelmektedir ![]() Çocuklara yönelik dizi ve filmlerde; büyücüler, sihirbazlar, birden yok olmalar veya ortaya çıkmalar gibi bilimsel temeli olmayan görüntülerle; çocuğu, hayatın gerçeklerinden koparmakta, hayal dünyasında yaşayan çocuklar haline getirmektedir ![]() Medya ve eğitim temel iki unsurdur ![]() ![]() ![]() Yaşanası bir ülke istiyorsak; medya, biran önce bu yayımcılık anlayışını tekrar gözden geçirmelidir ![]() |
![]() |
![]() |
|