Prof. Dr. Sinsi
|
Emine Akyüz Kimdir? Emine Akyüz'ün Hayatı - Emine Akyüz Hakkında Bilgiler Nelerdir?
Emine Akyüz Kimdir? Emine Akyüz'ün Hayatı - Emine Akyüz Hakkında Bilgiler Nelerdir?
ÖZGEÇMİŞ
Doğum Yeri ve Tarihi Ayaş – Ankara, 05 12 1943Öğrenim
Lise
Ankara Kız Lisesi: 1958-1961
Lisans
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1961-1965
Doktora
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1974
Doçentlik
Ankara Üniversitesi Eğitim (Bilimleri) Fakültesi 1980
Profesörlük
Ankara Üniversitesi Eğitim (Bilimleri) Fakültesi 1989
Hizmetleri, Bölümü vs![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
1968 ®
Ankara Ü Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Eğitim Yönetimi ve Planlaması Anabilim Dalı
1995-2001
Polis Akademisinde “Medeni Hukuk” dersi verdi![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
1997’den beri
Hacettepe Üniversitesi “Çocuk ve Hukuk” dersi vermektedir
Adalet Bakanlığı Kanunlar Dairesi Genel Müdürlüğü “Çocuk Hukuku Mevzuatı” Komisyonu Üyesi![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Verdiği Başlıca Lisans ve Yüksek Lisans Dersleri- Çocuk Hakları ve İlgili Kurumlar
- Çocuk Hakları ve Türkiye’deki Uygulamalar
- Eğitim Hukuku
- Yönetim Hukuku
- Üniversite Özerkliği
- İnsan Hakları
- Uzmanlık, Araştırma ve İlgi Alanları
- Çocuk Hakları ve Uygulamaları
Bildiği Yabancı Diller
Almanca (İyi)
İngilizce (Orta)
İletişim
Telefon
Fakülte: 0 312 363 33 50 / 313
Faks
Fakülte: 0 312 363 61 45
e-posta
emineakyuz@yahoo com YAYINLARI
I KİTAPLARI[*] AKYÜZ, Emine: Ulusal ve Uluslararası Hukukta Çocuğun Haklarının ve Güvenliğinin Korunması, Ankara 2000, 671 s (Millî Eğitim Bakanlığı Yayını) [*] AKYÜZ, Emine: Medenî Kanun’a Göre Boşanma, Ayrılık ve Müşterek Hayatın Tatilinde Çocuğun Korunması, Ankara 1983 (Eğitim Bilimleri Fakültesi Yayını) [*] AKYÜZ, Emine: Çocuğun Güvenliği Sorunu, Ankara 1989, (Yargıçoğlu Matbaası)[*] AKYÜZ, Emine: Medenî Kanun’a Göre, Hâkimin Velâyet Müdahalesi, (Basılmamış Doktora Tezi), Ankara 1974 [*] AKYÜZ, Emine: Eğitim Hukuku, (Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Araştırmaları Merkezi, Teksir No: 6, Ankara 1981) II MAKALELERİ[*] AKYÜZ, Emine: “Medenî Kanunun Velâyete İlişkin Hükümlerinin Çocuk Hakları Sözleşmesi ve İsviçre Medenî Kanunu Işığında Değerlendirilmesi”, İstanbul Üniversitesi Cumhuriyetin 75 Yılı Armağanı, İstanbul 1999, s 647-672 [*] AKYÜZ, Emine: “Medenî Kanun İle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu Açısından Korunmaya Muhtaç Çocuklar”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1988, Cilt 20, Sayı 1-2, s 409-420 [*] AKYÜZ, Emine: Medenî Kanun’un 272 Maddesine Göre Çocuğun Korunması ve Yeni İsviçre Medenî Kanunu göz önünde Tutularak Yapılması Önerilen Değişiklikler”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1987, Cilt 19, Sayı 1-2, s 137-160 [*] AKYÜZ, Emine: “Velâyet Hakkının Kaldırılması”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1993, Cilt 25, Sayı 1, s 9-26 [*] AKYÜZ, Emine: “Evlat Edinmeye İlişkin Uluslararası Sözleşmeler, Çağdaş Hukuk Sistemleri ve Türk Medeni Kanunu”, Prof Dr Hamide Topçuoğlu’na Armağan, Ankara 1995, s 153-169 [*] AKYÜZ, Emine: “Uluslararası Belgeler, Anayasalar ve Medenî Kanun’a Göre Ailenin Korunması”, III Aile Şûrası Tebliğleri, Ankara 1998, s 191-205 [*] AKYÜZ, Emine: “Medenî Kanun’a Göre Çocuğun Ana Babasına Karşı Korunması Aile ve Toplum, Aile Araştırma Kurumu Dergisi, Cilt 1, Sayı 2, Haziran 1991, s 31 vd [*] AKYÜZ, Emine: “Medenî Kanun’a Göre Ana-Babanın Çocuğu Yetiştirme Görevi”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1983, Cilt 16, Sayı 7, s 511-529 [*] AKYÜZ, Emine: Türk Medenî Kanununa Göre Çocuğun Malları Bakımından Korunması, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1979, Cilt 12, Sayı 1-4, s 153-175 [*] AKYÜZ, Emine: Atatürk’ün Aile Hukukuna İlişkin Devrimleri”, ATATÜRK’ün 100 Doğum Yılına Armağan, Ankara 1981, (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yayını), s 81-91 [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuğun Güvenliği İlkesi Işığında Korunmaya Muhtaç Çocuklar”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, Cilt 24, Sayı 2, s 709-734 [*] AKYÜZ, Emine: “Cumhuriyet Döneminde Çocuk Hukukundaki Gelişmeler”, Cumhuriyet ve Çocuk, II Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi, Ankara 1999 [*] AKYÜZ, Emine: “Korunmaya Muhtaç Çocukların Kurum ve Aile Yanına Yerleştirilmesi”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1988, Cilt 21, Sayı 1-2, s 409-420 [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuk Hakları Bildirisi ve Türk Hukuk Sistemi”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 1980, Cilt 13, Sayı 1-2, s 340-364 [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuk Hakları ve Eğitimi”, Cumhuriyet Döneminde Eğitim II, M E B Yayını, Ankara, 1999, s 311 vd [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuk Mahkemeleri Kanunu’nun Çocuğun Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi”, Çocuk Suçluluğu Sempozyumu, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yayını, Ankara 1983, s 101-110 AKYÜZ, Emine: “Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocuğun Eğitim Hakkı”, Sosyal Hizmetler Dergisi, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yayını, Cilt 1, Sayı 7, Ocak 1998
AKYÜZ, Emine: “Çocuğun Aile İçinde Korunması ve Hâkimin Velâyet Hakkına Müdahalesi”, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Günleri, İstanbul 1995, s 39 vd [*] AKYÜZ, Emine: “Türkiye’de Çocukların Korunması, Çocuk Esirgeme ve Ayaş Yetiştirme Yurdu”, Tarihte-Günümüzde Ayaş ve Bünyamin Ayaşî Sempozyumu, Ankara 1993, s 247-263 [*] AKYÜZ, Emine: Boşanmanın Çocuk Üzerindeki Etkileri”, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1978, Cilt 10, Sayı 1-2, s 1-6 [*] AKYÜZ, Emine: “Önemli Kanunlarımızda Çocuğun Korunmasına İlişkin Hükümler ve Boşluklar”, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1979, Cilt 12, Sayı 1-4, s 137-152 [*] AKYÜZ, Emine: “Sahih Nesepten Doğan Kanunlar İhtilâfı”, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Cilt 15, Sayı 1, s 145-173 [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuk Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Yeni Düzenlemeler”, Eğitim Bilimleri Birinci Ulusal Kongresi, Ankara 1990, s 49-68 [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuğun Çocuk Olma ve Sağlıklı Bir Çevrede Yaşama Hakkı”, I İstanbul Çocuk Kurultayı Bildiriler Kitabı, İstanbul 2000, s 43-56 [*] AKYÜZ, Emine: “Uluslararası Standartlara Göre Çocuk Yargılaması, II Ulusal Çocuk ve Suç Sempozyumu, “Yargı Öncesi ve Yargılama Süreci”, 10-13 Nisan 2002, s 123-153 [*] AKYÜZ, Emine: “Çocuk Hakları Sözleşmesinin Temel İlkeleri Işığında Çocuğun Eğitim Hakkı”, Milli Eğitim Dergisi, Temmuz-Ağustos-Eylül 2001, Sayı 151, s 3-24
|