![]() |
Moby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Moby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville HakkındaMoby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville Hakkında Moby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville Hakkında Moby-Dick by Herman Melville kitap özeti The story begins with Ishmael heading out to find a whaling vessel tojoin ![]() ![]() ![]() However,things are not what they seem, because when the head of the boat,Captain Ahab, make his first appearance, there is something troublingabout him ![]() ![]() ![]() ![]() ThePeqoud sails over foreign seas, in order to reach the equator, a knownhangout of Moby Dick, at the right season ![]() ![]() ![]() ![]() Finally they approach their intended destination ![]() ![]() ![]() Moby Dick is seen at last ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Moby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville Hakkında |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Moby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville HakkındaTürkçesi 1 ![]() Herman Melville’in gençlik yılları, Moby Dıck ‘in nasıl meydana geldiğini anlamak bakımından bir hayli ilginçtir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Eleştiritüründe yazılmış kitabı okurken, yazarın, dilimizin kötü kullanımına karşı feryatlarına, eşlik etmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() MOBY DICK BEYAZ BALİNA Ishmael, parasının azaldığı aynı zamanda onu karaya bağlayan bir şey de kalmadığı için dünya denizlerine açılmak ister ![]() ![]() -“Ben denize gittim mi, tayfa olmalıyım; baş kasaraya inen, ana direğin tepesine çıkan düpedüz bir tayfa” der ![]() ![]() ![]() ![]() Limandaki üç gemiden biri olan, Pequed isimli bir gemiye tayfa ve zıpkıncı olarak yazılırlar ![]() ![]() ![]() Balina gemisi Pequed, kutlu bir Noel öncesi avlanmak üzere limandan ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ishmael, gemi ve balinalar hakkında tayfalardan bilgi edinmeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptan Ahab beklenmedik bir şekilde, bir gün, herkesi kıç güverteye toplar ![]() -“Hanginiz bana beyaz başlı, kırışık alınlı, eğri çeneli bir balinayı haber verirse; hanginiz bana, kuyruğunun sancak tarafında üç zıpkın yeri olan bir beyaz balinayı gösterirse, bu koca altın onun olacak, çocuklar !”diye bağırdı ![]() Kaptan Ahab altını direğe çakarken, tayfaların “yaşa yaşa sesleri arasında”tekrar; “bir beyaz balina diyorum” dedi, “bir beyaz balina ![]() ![]() ![]() ![]() -“Bu beyaz balina, Moby Dick dedikleri balina olacak ![]() -“Moby Dick” diye bağırdı Ahab ![]() Kamarotların sunduğu şarapla herkes sarhoş olup kendinden geçerken Beyaz Balina Moby Dick hakkındaki efsaneler ağızdan ağıza yayılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Moby-Dick Kitap Özeti - Moby-Dick By Herman Melville Kimdir? Herman Melville HakkındaHerman Melville,1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otuzlu yaşlarında Boston’a döndüğünde, artık deniz seferleri tamamiyle çıkmıştı kafasından, başka bir işi de yoktu; yazmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|