Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, duası, edilecek, ezan, ezanda, okunacak, okunurken

Ezan Duası - Ezan'da Okunacak Dua Ezan Okunurken Edilecek Dua Nedir? Ezan Duası Nedir

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ezan Duası - Ezan'da Okunacak Dua Ezan Okunurken Edilecek Dua Nedir? Ezan Duası Nedir

Câbir bin Abdullah -radıyallahu anh-dan rivâyet olunmuşdur ki, Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır;

Kim ezanı işittiği zaman:

''Ey şu tam da'vetin ve vakti gelen namazın sahibi olan Rabbim! Muhammed aleyhisselâma şefâat vesîlesini ve üstünlüğünü ver Ve onu kendisine va'detdiğin makam-ı mahmûd'a ulaşdır" derse kıyamet gününde şefâatim ona lâyık olur" (1)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
(1) Buharî, Ezan, 8; Ebû Dâvud Salât, 37; Tirmizi, Salât, 43

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com