Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatını, kaybetmemiştir, kazası, sonucu, trafik, ünlü, şarkıcı

Hangi Ünlü Şarkıcı Trafik Kazası Sonucu Hayatını Kaybetmemiştir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kerim Tekin
Ajlan Büyükburç
Kazım Koyuncu
Barış Akarsu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

CEVAP: KAZIM KOYUNCU

[img]images/smilies/maxiiismile (8)gif[/img]

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

NEDEN?

[img]images/smilies/maxiiismile (8)gif[/img]

Müziğiyle, duruşuyla Karadeniz'in hırçın ve duygusal çocuğu Kazım Koyuncu ile söyleşi yapmadan önce heyecanlıydım O, bizim sesimiz, isyanımız, ruhumuzdu adeta Memleketimin sorunlarını, kimselere yaranmadan yüreklice dile getiriyordu En son Çernobil olayının etkilerini anlatmak için ortalıktaydı Nereden bilecekti Çernobil'in bir kurbanının da kendisi olduğunu? Kansere yakalanmıştı Hastalığını anlatırken gülümsüyordu

Şaşkınlıkla, kabullenmişlik aynı anda yüzüne yansıyordu Ve belliydi bu hastalığı yeneceği O hırçın Karedeniz, evlatlarına direnme gücünü de vermişti çünkü Ve haylaranları; milyonlar ona sevgisini veriyordu En son KTÜ'de verdiği konser o büyük sevginin ispatıydı Salonu dolduran yürekli canlar, hüzünle harmanladıkları coşkularıyla Kazım'a güç verdiler O başaracak; daha çok horon tepeceğiz, daha çok ağlayacağız sevdalarımız içinKazım sahneden inmeyecek

Karadeniz kültürel yapısı, agresifliği, enteresan kişilikleriyle çok özel bir yer Buradan acayip hayatlar, ilginç hikayeler, her şey çıkabilir

Hastalık ilginç birşey, son bir yıldır kanserle ilgili etkinliklere katıldım, sonra kendim kanser oldum Tuhaf tesadüf

Hayatta yerinde durmamak, muhalif olmak, hep karşı çıkmak gerekiyor Bu yüzden yaramazlığa devam edeceğiz Merak etmesinler

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin bu süreçte size ödül vermesini nasıl karşıladınız? Trabzon sizin memleketiniz sayılır neler hissettiniz?

Kazım KOYUNCU : Bir kere buradan, Karadeniz'den ödüllendirilmek çok güzel bir şeydir Karadenizliler pek kolay kimseyi ödüllendirmezler İkincisi gazetecilerin böyle bir şeyi yapıyor olması beni daha da fazla mutlu eden bir durum oldu Açıkçası çok mutlu oldum Çokta böyle seyahat yapma zamanları değildi bu zamanlar Memlekete gelmek iyi olacaktı ama böyle bir şey olmasaydı gelemeyecektim Biraz gücümü toparlayıp geldim Benim için çok önemli bir ödül

Tüm Karadeniz, hatta tüm Türkiye, bu hastalığınızı öğrendiğinde çok üzüldü Siz neler hissettiniz?

Kazım KOYUNCU : Hala tam olarak bir şeyler hissedilmiş değilim (gülüşmeler) hastalık ilginç bir şeyçokta bir şey hissetmiyorum Sadece son bir yıldır kanserle ilgili bir takım etkinliklere katıldım Yaklaşık bir yıl sonra da kendim kanser oldum Tuhaf bir tesadüf bu

İstanbul'da Trabzon derneklerinin başlattığı etkinliklerden söz ediyorsunuz değil mi?

Kazım KOYUNCU : Trabzon derneklerinin Çernobil'le ilgili kampanyası geçen yıl başladığında basın açıklamasında ben de vardım Ondan sonra başka bir iki etkinlik vs derken başımıza böyle bir şey geldibilmiyorumçok yadırganacak bir şey de değil herkesin başına gelebilecek bir şey Mücadele etmek lazım

Kaş yaşındasınız?

Kazım KOYUNCU : 33

Bizim yaş gurubumuz bundan daha fazla etkileniyor diyorlar Çernobil olayı olduğunda burada mıydınız?

Kazım KOYUNCU : Çernobil olayında buradaydım ben Memleketten 1989'da ayrıldım

Mücadeleniz sürecek mi? Bu konunun sürekli gündemde tutulması lazım Bu bölgede kanser vakalarındaki artışı görüyoruz ama insanlar pek de üzerine gitmiyor gibi

Kazım KOYUNCU : Şimdi şimdi bir şeyler yapılıyor Özellikle Trabzon derneklerinin yaptığı faaliyetler, sonuçları ne olursa olsun; bir çok şeyi başarabilirler, başaramayabilirler de ama böyle bir toplumsal meselenin üstüne gidilebilmesi noktasında çok ciddi çalışmalar diye düşünüyorum Şimdi öfke çok doğal bir durum Ben de bazen öfkeleniyorum Yalnızca kendi üzerimden değil genel olarak; Çernobil, sahil yolu katliamları vsama öfkeden başka şeylere ihtiyacımız var Birilerini organize etmek, bir şeyleri harekete geçirmek lazım Bu anlamda sivil toplum örgütlerine çok önemli görevler düşüyor Özellikle Karadeniz'deher ne kadar bilim çevreleri Karadeniz'de çok ciddi bir kanser artışının istatistikti olarak olmadığını söylese de

Moraliniz nasıl? Bu hastalıkta moral çok önemli diyorlar

Kazım KOYUNCU : Ben o morali çok anlayabilmiş değilim Moral nedir? Yanigenelde iyi oluyor Bazen işler iyi gitmiyor Çok fazla bir yerlerinize ağrı geldiği zaman moraliniz bozuluyor vs ama genel olarak moralim iyiiyiyim yani

Bu arada ailenin durumu da önemli Bir röportajınızı okudum Babanız Cumhuriyet Gazetesi okuyormuşhastalığınızı oradan öğrensin istemişsiniz Sahiden böyle mi oldu?

Kazım KOYUNCU : Çok yumuşak hatları ile biliyordu Ancak gazeteden daha net öğrendi

Tepkisi nasıl oldu?

Kazım KOYUNCU : Onun tepkisi beni korumaya, benim üzülmememe yönelik, soğuk kanlı bir hali vardı

Güç verdi

Kazım KOYUNCU : O da küçük bir kanser süreci yaşadı Mesane kanseri yaşadı Onu atlattık Yılda bir kontrollere gidiyor Aslında kanserin büyük bir korku olduğunu biliyor ama bu kadar da korkmamak gerektiğini o da biliyor Ben de aynı şeyleri düşünürdüm Çok korkardım ben kanserden ama sonuçta işin içine girince, başına gelince insanın korkudan başka şeylere ihtiyacın oluyor Daha çok cesarete, daha çok bilgiye ve güce ihtiyacı oluyor Böyle olunca korku ya da ölüm korkusu gelmiyor insanın aklınabazen düşünüyorsun da ölümü her zaman düşünmek lazım

Bu durum müziğinize yansıdı mı?

Kazım KOYUNCU : Müzik devam ediyor Müzik olmasa olmazdımesela şimdi beni buraya getiren şey bu ödül ve yarın vereceğim konser Beni çok heyecanlandıran şeyler Aldığım iki kemoterapiden çok daha etkili

Ve size büyük bir ilgi varben radyoda program yapıyorum oradan gözleme imkanım oluyor Şarkılarınız sürekli isteniyor Sizi soruyorlar, bilgi aktarmamızı istiyorlar Bu da son iki üç yıldır arttı sanırımsizi Zuğaşi Berepe'den bu yana takip ediyorum ama Gülbayaz dizisinin etkisi mi oldu? Ne dersiniz?
Kazım KOYUNCU : Oh o kadar güzel dedin ki 'yaramaz çocuklar' deyincebenim kardeşlerim yaniyaramazlıklara devam etmek lazım Hayat başka güzel olmuyor Hayatta yerinde durmamak, muhalif olmak, hep karşı çıkmak gerekiyor Genellikle güzellikleri oradan buluyoruz Ve genellikle o güzellikleri karşı çıkanlar değil, karşı çıkmayanlar yaşıyor sonra(gülüşmeler) fakat eninde sonunda anlıyorlar Bundan beş sene önce Viya albümüm yayınlandı Sanki gazete çıkarıyormuşum gibi sahil yolu projesinden söz ettim orada İnsan albümünde sahil yolunu yazar mı? Ama yazmak zorundaydım Çok gücüme gidiyordu Kimse bir şey söylemiyordu Ben de memlekete geldiğim zaman çok sinirlerim geriliyordu Onu yazdım 5 sene sonra sahil yolu bitti İnsanlar sahilimiz yok oldu diyorlar O dönemde çok kızıyordu insanlar Akrabalarımız bile kızıyordu Ama o yaramazlığımdan gurur duyuyorum Ya da başka bir şeyFırtına Deresi için de öyle Bunlar olmasa bu hayat çekilmezmiş Bu yüzden yaramazlığa devam edeceğiz Merak etmesinler yanlarındayım
Karadeniz Gazetesi - 08 Ekim 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com