Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mısınız, müziği, müziğini, müziğinin, sanat, tanımlar, tanımı, türk

Türk Sanat Müziğinin Tanımı - Türk Sanat Müziğini Tanımlar Mısınız? Türk Sanat Müziği

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Sanat Müziğinin Tanımı - Türk Sanat Müziğini Tanımlar Mısınız? Türk Sanat Müziği

Türk Sanat Müziğinin Tanımı - Türk Sanat Müziğini Tanımlar Mısınız? Türk Sanat Müziği Türk Sanat Müziği
Klasik anlamda Türk Sanat Müziği, çeşitli İslam müziklerinin oluşturduğu zengin birikime dayanan Osmanlı müzikçilerinin ürünü olan makamsal bir müziktir
Araştırmacılara göre Türk Sanat Müziği'ne ait 590 MAKAM adı belirlenmiş, ancak bunlardan pek çoğunun bugün örneği bile kalmamış, çoğu unutulmuş, önemli bir bölümü de kullanılmaz olmuştur Günümüzde ise kullanılan makamların sayısı100'ü geçmez Bunlardan ise ancak 40-50'si yaygın olarak kullanılmaktadır
Türk Müziği'nde doğaçlamalar dışında, yalnızca bestelenmiş yapıtların biçimlenişine katkıda bulunan ve usül adı verilen bir öğe daha vardır Usül'ler çeşitli uzunluktaki kuvvetli ve zayıf vuruşların belli bir düzen içinde ortaya çıkan birer ritim kalıbıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com