|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kişisel, nelerdir, temizlik, yapılır |
![]() |
Kişisel Temizlik Ne Demek? Kişisel Temizlik Nasıl Yapılır? Kişisel Temizlik Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Temizlik Ne Demek? Kişisel Temizlik Nasıl Yapılır? Kişisel Temizlik Nelerdir?Kişisel temizlik ne demek? Kişisel temizlik Nasıl Yapılır? Kişisel temizlik Nelerdir? Kişisel temizlik ne demek? Kişisel temizlik Nasıl Yapılır? Kişisel temizlik Nelerdir? Kişisel temizlik ne demek? Bu bazı dimağlarda halen belirsiz bir soru olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıkanma Yıkanma? Hadi bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıkanma Arkadaşlar deminki karışıklık için özür diliyorum, başlıktaki emir kipi değilmiş ![]() ![]() ![]() Temizliğin en etkilisi duş altına sabunlanmaktır ![]() ![]() ![]() Vücudu keselemek faydalıdır ama sert kese ve sert lif kullanılmamalı iş tadında bırakılmalıdır ![]() ![]() ![]() Sert temizlik malzemelerinden kaçınmak da bir diğer önemli husustur ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsel organınızı unuttunuz mu? Bakın o da size “beni de temizle” der gibi bakıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vajina (ismi onu ilk keşfeden Salvador Galip Vagina’dan gelmektedir ![]() Bu bölgeyi hepiniz tanırsınız muhtemelen ama hatırlamayanlar için şarkısından küçük bir kuple seslendireceğim; “dı dım dırı dırı dım dım, dı dım dırı dırı dım; vajina! dı dım dırı dırı dım dım, dı dım dırı dırı dım; vajina!” Evet, sabun ve sabunlu su, vajinaya intikal etmesi istenmeyen sonuçlara neden olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Vücut kokularıyla baş edebilme usulü Şimdi yurdumuzun çeşitli bölgelerinden mektuplar alıyorum ![]() “sevgili siplintır usta, Dün geceyi unutamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Pardon yanlış mektubu yayınladım ![]() “sayın siplintır usta, Ben san fransisko’dan bir okurunuzum ![]() ![]() ![]() ![]() Gördüğünüz gibi okurumuz manyak ![]() “sevgili deli san fransisko’lu Terleme vücudun serinleme mekanizmasının bir sonucudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ya koltuk altı temizliği? “En fazla kokan bölgelerden biri de koltuk altıdır, doğru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() He bu arada; “tüyleri aldıktan sonra hemen deo kullanman da doğru olmaz ![]() ![]() ![]() Vajina sprey ve deodorantları ne alemde? Vajina doğal yollarla kendini temizleyen bir organdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayak deodorantlarını severim ama? Bu konudan muzdarip olan varsa, pudraları ve spreyleri sağ ayak, sol ayak farkı gözetmeden kullanabilir ![]() ![]() ![]() Deri ve sentetik ayakkabıları tercih ederseniz kokudan daha az şikayetçi olduğunuz görecek ve elimi öpmeye geleceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kişisel Temizlik Ne Demek? Kişisel Temizlik Nasıl Yapılır? Kişisel Temizlik Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel Temizlik Ne Demek? Kişisel Temizlik Nasıl Yapılır? Kişisel Temizlik Nelerdir?Sağlıklı yaşayabilmemizin önemli kurallarından biri hastalanmamayı becerebilmektir ![]() ![]() Zira sadece el ve yüz yıkamak ya da tırnak bakımımızı yapmak gibi son derece kolay ve zaman almayan işler bile onlarca mikroptan uzak kalmamızı sağlayacaktır El ve Tırnak: Ellerimiz mikropla en çok karşılaşan ve dolayısı ile bunları taşıyabilen organlarımızdır ![]() ![]() En az 30 saniye süreyle tırnak aralarını sabun ile iyice yıkanmasının gerektiği unutulmamalıdır ![]() ![]() ![]() Yüz ve Boyun: Bol sabunlu su ile yıkanmalı, sonrasında iyi durulanmalıdır ![]() Banyo: Kişisel temizliğin en önemli parçalarından biri de banyo yapmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden haftada en az iki üç kez banyo yapılmalıdır ![]() ![]() Vücut temizliği kadar saç bakımı ve temizliği de önemlidir ![]() ![]() Bunun için yaşlı, çocuk demeden saçımızı ve vücudumuzu sık sık kontrol etme alışkanlığını edinmeliyiz ![]() ![]() Ayakların her akşam yıkanması bir alışkanlık hâline gelmelidir ![]() ![]() Ağız ve Diş Bakımı: İnsanlarda sindirim ağızda başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genital Bölge Bakımı: Genital bölge tüyleri düzenli olarak alınmalıdır ![]() ![]() ![]() Ev Temizliği Kişisel temizliğimiz sağlığımız için ne kadar önemli ise, içinde yaşadığımız evin temizliği de o kadar önemlidir ![]() ![]() Mutfak temizliği: Bulaşıklar günlük yıkanmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Tuvalet ve Banyo Temizliği: Buraları genellikle nemli ortamlar olduğu için deterjanlarla günlük olarak yıkanmalı ve kurutulmalıdır ![]() ![]() ![]() Odaların Temizliği: Özellikle yataklarımız sabahları nemli olacağı için mikrop üremesi için çok uygun ortamlardır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|