|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
mali, muhasebeci, müşavir, nelerdir, olmanın, serbest, şartları |
![]() |
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları Nelerdir?Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları Nelerdir? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları Nelerdir? Muhasebe ve Mali Müşavirlikle ilgili verilen hizmetler 3568 Sayılı Yasa Çerçevesinde Defter Tutma, Beyannamelerin tanzimi ve bildirgelerin düzenlenmesi, Şirket Kuruluşları, Anonim, Limited, Kooperatif ve diğer sermaye şirketlerinin işlemleri, KDV İade ve beyanlarının tanzimi, İhracaat ve yatırım teşvik belgelerinin alınması ve işlemleri, Marka, patent tescilleri, TSE izinlerinin alınması, İnceleme ve uyuşmazlıkların çözülmesi, Genel kurulların yapılması, sermaye arttırımları, şirket birleşmeleri ve değişiklikleri, Bilirkişilik, Şirketlerin tasfiye işlemleri, Vergi planlamaları, Mali analiz ve SSK denetim işleri, Bilumum muhasebe ve mali danışmanlık hizmetlerinden oluşur ![]() Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Olmanın Şartları Genel şartlar: Madde 4 – Meslek mensubu olabilmenin genel şartları şunlardır: a) T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madde 5 – A) Serbest muhasebeci malî müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır ![]() a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|