Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1918, antlaşması, ateşkes, dünya, ekim, mondros, savaşi, sonrasi

1. Dünya Savaşi Sonrasi Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918)

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1. Dünya Savaşi Sonrasi Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918)

1 Dünya Savaşi Sonrasi Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918)
1 Dünya Savaşi Sonrasi Mondros Ateşkes Antlaşması (30 Ekim 1918)

1 Dünya Savaşi Sonrasi

MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI (30 EKİM 1918)

İngiltere Devleti temsilcisi Amiral Calthrope ile Osmanlı Devleti temsilcisi Bahriye Nazırı Rauf Bey'in başkanlıklarında süren görüşmelerden sonra 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması hükümleri şöyleydi:

1Çanakkale ve İstanbul Boğazları'nın açılması ve Karadeniz'e serbestçe geçiş Çanakkale ve İstanbul Boğazları'nın İtilaf Devletleri tarafından işgali

2Türk sularındaki tüm torpil tarlaları ile torpido ve kovan yerleri diğer engellerin yerleri gösterilecek ve bunları taramak veya kaldırmak için istenildiğinde yardım edilecektir

3Karadeniz'de bulunan torpil yerleri hakkındaki bilgiler verilecektir

4İtilaf Devletleri'nin savaş esirleri ile Ermeni esirleri tutukluları İstanbul'da toplanacak ve kayıtsız koşulsuz İtilaf Devletleri'ne teslim edilecektir

5Sınırların korunması ve iç güvenliğin sağlanması için gerekli görülecek askeri kuvvetten başkası hemen terhis edilecek (İşbu askeri kuvvetin sayısı durumu İtilaf Devletleri tarafından Osmanlı Devleti ile görüşüldükten sonra kararlaştırılacaktır)

6Osmanlı kara sularında güvenlik ve buna

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com