Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, ailede, nelerdir, sorunlar, toplumda, toplumsal

Aile Ve Toplumsal Sorunlar - Ailede Ve Toplumda Sorunlar Nelerdir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aile Ve Toplumsal Sorunlar
Çocuğun gelişimi, gençlerin karakter kazanmaları ve eğitim aileden alınmaktadır Anne ve baba, aileyi huzur ortamına çevirerek çocukların, topluma faydalı fertler olarak yetiştire bilirler Yukarıda gördüğünüz gibi, sosyal bozukluklar içerisinde olanların çoğu, iyi bir aile terbiyesi almamışlardır Ailede gerektiği gibi iyi bir eğitim alanlar, topluma zararlı olmak yerine her zaman faydalıdırlar Bu yüzden ailelere, çocuk eğitimi üzerine tavsiyelerimiz şunlardır:
1- Çocuklarınızın dini eğitimini bebeklik döneminden başlayarak yapın
2- Çocuklarınızla ilgilenin, onların okuluna giderek öğretmenleriyle konuşun, derslerini ve nasıl öğrenci olduklarını sorun Yanlışlarını ve sosyal bozukluklarını tespit ederek düzeltmeye çalışın
3- Onları eksikliklerinden dolayı aşağılayıp, sürekli eleştirmeyin Dünya da kimse mükemmel değildir, herkesin bir takım eksiklikleri bulunmaktadır
4- Çocuklarınızı, yaşıtlarıyla kesinlikle kıyaslamayın
5- Sadece sözlü nasihat etmeyi bir kenar bırakın, çocuklarınıza pratikte de eğitim verin
6- Kimlerle ve nasıl arkadaş olacağı ve kimlerle arkadaş olmayacağını öğretin Arkadaş seçiminde onu yakından takip edin
7- Okuluyla, çocuğunuzun eğitimi hakkında görüş alışverişinde bulunun
8- Onların eğitim ve gelişimleri için doğru olgular gösterin
9- Çocuklarınızı özgür bırakmanın yanı sıra, sözlerine, hal ve hareketlerine sürekli dikkat edin
10- Çocuklarınızla doğru ve orta halli bir ilişki kurmaya çalışın
11- Çocuklarınızın sevgi, ilgi, özgür bırakılma, güven, huzur, gurur, kendini aşma, onaylama, benimseme vb özellik ve isteklerine önem verin
12- Onlara sorumluluk duygusunu aşılayın Bazı işleri güzelce yapmasını isteyin
13- Arkadaş seçiminde iyi bir yol göstericisi olun
14- Çocuklarınızın düzgün bir şekilde eğlenmelerini sağlayın
15- Tüm kararları tek başınıza almayın, çocuklarınızın görüş ve önerilerine de başvurun
16- Çocuklarınızın boş vakitlerini iyi değerlendirin
17- Spor yapmaları için onları teşvik edin
Çocuklarımızın sağlıklı ve topluma faydalı fertler olarak yetişmeleri için ailelerin üzerine düşen görevler bunlardan ibarettir Tabiî ki sadece ailede iyi bir eğitim almak yeterli değildir Ailedeki eğitimin yanı sıra; okuldaki eğitim, işsizlik sorunun çözülmesi, ekonomik durumun düzeltilmesi, sosyal sınıflandırılmaların kalması da gerekmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com