![]() |
Aile Ve Toplumsal Sorunlar - Ailede Ve Toplumda Sorunlar Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aile Ve Toplumsal Sorunlar - Ailede Ve Toplumda Sorunlar Nelerdir?Aile Ve Toplumsal Sorunlar - Ailede Ve Toplumda Sorunlar Nelerdir? Aile Ve Toplumsal Sorunlar - Ailede Ve Toplumda Sorunlar Nelerdir? Aile Ve Toplumsal Sorunlar Çocuğun gelişimi, gençlerin karakter kazanmaları ve eğitim aileden alınmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Çocuklarınızın dini eğitimini bebeklik döneminden başlayarak yapın ![]() 2- Çocuklarınızla ilgilenin, onların okuluna giderek öğretmenleriyle konuşun, derslerini ve nasıl öğrenci olduklarını sorun ![]() ![]() 3- Onları eksikliklerinden dolayı aşağılayıp, sürekli eleştirmeyin ![]() ![]() 4- Çocuklarınızı, yaşıtlarıyla kesinlikle kıyaslamayın ![]() 5- Sadece sözlü nasihat etmeyi bir kenar bırakın, çocuklarınıza pratikte de eğitim verin ![]() 6- Kimlerle ve nasıl arkadaş olacağı ve kimlerle arkadaş olmayacağını öğretin ![]() ![]() 7- Okuluyla, çocuğunuzun eğitimi hakkında görüş alışverişinde bulunun ![]() 8- Onların eğitim ve gelişimleri için doğru olgular gösterin ![]() 9- Çocuklarınızı özgür bırakmanın yanı sıra, sözlerine, hal ve hareketlerine sürekli dikkat edin ![]() 10- Çocuklarınızla doğru ve orta halli bir ilişki kurmaya çalışın ![]() 11- Çocuklarınızın sevgi, ilgi, özgür bırakılma, güven, huzur, gurur, kendini aşma, onaylama, benimseme v ![]() ![]() 12- Onlara sorumluluk duygusunu aşılayın ![]() ![]() 13- Arkadaş seçiminde iyi bir yol göstericisi olun ![]() 14- Çocuklarınızın düzgün bir şekilde eğlenmelerini sağlayın ![]() 15- Tüm kararları tek başınıza almayın, çocuklarınızın görüş ve önerilerine de başvurun ![]() 16- Çocuklarınızın boş vakitlerini iyi değerlendirin ![]() 17- Spor yapmaları için onları teşvik edin ![]() Çocuklarımızın sağlıklı ve topluma faydalı fertler olarak yetişmeleri için ailelerin üzerine düşen görevler bunlardan ibarettir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|