Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatan, anı, değerleriyle, ilgili, milletimizin, milletlerin, milli, tutumunu, varmı

Milletimizin Diğer Milletlerin Milli Değerleriyle İlgili Tutumunu Anlatan Anı Varmı?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milletimizin Diğer Milletlerin Milli Değerleriyle İlgili Tutumunu Anlatan Anı Varmı?

karşıyakadadır paşa'nın misafir edildiği köşk

sahibi zenginlerinden izmir'in köşk de köşk hani bu yüzden yunan kralı izmir'e geldiğinde sahiplerini bu güzel köşkten kovmuş, köşke kendi yerleşir gel gör ki bu kralda, krallara, hükümdarlara özgü ağırbaşlılık, babacanlık, delikanlılık yok ezer geçer türk bayrağını köşke girerken yerini yurdunu işgal ettik, bayrağını da böyle beş paralık ederim hesabı neyse günler geçer yunan kralı izmirden öyle yada böyle uzar öyle ya, atina'ya dönüp ingiliz generallerle eşli ihale filan oynamak gerekir kime kalsa yunanistanın silah ihaleleri?

atinada tüm bunlar oladursun inönü'de ölen bir yunan askerinin elinde bir yunan bayrağı mavi ve beyaz haç ve çizgiler muzaffer komutan mustafa kemal savaş alanını geziyor yerdeki yunan bayrağını görüyor ve yanındaki askere şöyle diyor: "al o bayrağı yerden çocuk"

yunan kralı türk köylerini yakacak barutun ihalesini yapıyor

mustafa kemal savaş alanında yerden yunan bayrağını kaldırıyor

neyden neye, eylül 1922 yunanlıların anadolu macerası bitiyor yüzme yarışları başlıyor mustafa kemal, izmir'in dağlarında aşağı akıyor çığ gibi karşıyaka'ya geliyor köşkte misafir edilecek ya hanımlar dikmiş bir yunan bayrağı, mavi-beyaz, haç ve çizgi sermişler girişine köşkün, paşanın ezmesini bekliyor

paşa mütevazi, paşa delikanlı: "o ezmişse bir hata yapmış ben ezmem" diyor

hergün önünden geçerim bu konuşmaların geçtiği yerin önünden tam da otobüsten indiğim yerde yerde bir yunan bayrağı varmış gibi uzağa atlarım ben de ezmem ezemem yoksa buralarda türküm diye gezmem, gezemem

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com