|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışmak, gerekli, hostesi, hostesliği, için, koşullar, nelerdir, olmak, yer |
![]() |
Yer Hostesliği - Yer Hostesi Olmak Ve Çalışmak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yer Hostesliği - Yer Hostesi Olmak Ve Çalışmak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir?Yer Hostesliği - Yer Hostesi Olmak Ve Çalışmak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir? Yer Hostesliği - Yer Hostesi Olmak Ve Çalışmak İçin Gerekli Koşullar Nelerdir? Yer Hostesi: TANIM Biletlerini alan uçak yolcularının; uçağa bininceye kadar gerekli olan tüm işlemlerini yapan kişidir ![]() GÖREVLER Yolcunun bileti ve bagajlarını alarak uçağa binebilmesi için geçiş numarası ve bagaj etiketi verir,Yurtdışına giden yolcuların pasaport, davetiye vb ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER Telsiz,Telefon,Bilgisayar,Büro malzemeleri ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Yer hostesi olmak isteyenlerin;İnsanlarla iletişim kurabilen,İngilizce’yi iyi şekilde bilen,Büro işlerine ilgili,Dikkatli, sorumlu,Bedenen sağlam ve uzun süre ayakta durabilecek kadar dayanıklı kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Yer hostesleri; çoğunlukla uçak şirketlerinin yer hizmetleri bölümlerinde ve havalimanında bulunan şirketlerin bürolarında görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Yer hostesleri uçak şirketlerinin bölümlerinde ve havaalanında bulunan şirketlerin bürosunda görev yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER İngilizce’yi bilen elemanlar yer hostesi olarak THY Eğitim Müdürlüğünde 6 haftalık Temel Uygulamalı Eğitim programına katılabilirler ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Yer hostesleri havayolu firmalarının açmış oldukları sınavlar sonucu alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Yer hostesi adaylarına kendi firmalarının eğitim birimlerince temel ve uygulamalı eğitim verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Özel havayolu şirketlerinde en az 2 yıl çalışan elemanlar eğer lise mezunu iseler şef, üniversite mezunu iseler denetmen olabilirler ![]() ![]() BURS, ÜCRET VE KREDİ DURUMU Ücret, şirketlere göre değişmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER Türk Hava Yolları,Özel havayolu şirketleri,İlgili Eğitim Kurumları,Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi,Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|