Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amaçlarda, bakır, kullanılır, nerelerde

Bakır Nerelerde Kullanılır? Bakır Nerelerde Ne Amaçlarda Kullanılır?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bakır ısı ve elektrik iletkeni bir metaldir, kolay şekil verilebilir ve elde etme maliyeti de birçok metale göre düşüktür Bütün bu sebeplerden dolayı başta elektrik kabloları ve iletim hatlarında olmak üzere birçok elektrik malzemesinde ve mutfak kap kacağında kullanılan ana hammaddedir Bakır hem ucuzdur, hem de mutfak için sağlıklı bir metaldir! Ancak bakır kapların kalayla kaplı olması şarttır yoksa gıdalara bakır geçebilir ve zehirlenmelere yol açabilir Ayrıca bakır kaplarda yemek bekletilmemeli ve daha çok su gibi asit ihtiva etmeyen maddelerin ısıtılmasında kullanılmalıdır!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com