![]() |
Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı Değeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı DeğeriTürk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı Değeri Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı Değeri Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ![]() O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak ![]() Mehmet Akif Türk milletine cesaret,ve tahammül aşılamak için ve onda bulunan duyguları harekete geçirmek için şiirine korkma sözüyle başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türk milletinin bütün fertlerini öldürmedikçe bağımsızlığını kimse yok edemez ![]() Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal ![]() ![]() ![]() Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal! Şair ikinci kıtada bayrağımızın o zaman ki kırgın, küskün, öfkeli halini dile getiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türk bayrağının gülmesi göklerde dalgalanmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım ![]() Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşrım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım ![]() Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım ![]() Şair 'ben' diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var ![]() Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar? Bu kıtada şair vatanımızı istilaya kalkışan avrupalılara meydan okuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaş! Yurdumu alçakları uğratma, sakın ![]() Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın ![]() Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın ![]() ![]() ![]() Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın ![]() Şair kahraman Türk askerine hitap ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı ![]() Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı ![]() Şair Türk ordusuna vatanın kutsallığını hatırlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim bu cennet vatanının uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsında Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda ![]() Bu vatan cennet kadar kıymetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli ![]() Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() Allah'a şair hitap ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman vecd ile bin secde eder-varsa-taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım ![]() Ezan sesleri yurdumuzun üstünde inledikçe şehitlerimizinde ruhları şaad olacaktır ![]() ![]() ![]() Dalgalan sen de şafakalar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal ![]() Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal! Şair zafer gününün heyecanını yaşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı Değeri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı DeğeriTürk Bayrağının Anlamı Nedir Ve Önemi Nedir Türk Bayrağının rengini şehitlerin kanından ilhamını da kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan aldığını biliyoruz ![]() ![]() Bilindiği gibi genellikle Hristiyan milletler bayraklarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “He • “Lam” • “Elif” • “Lam” Toplam Olarak =99 ALLAH (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH (c ![]() ![]() ALLAH(c ![]() ![]() (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak bu şekil yine Arapça Muhammed yazısının şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Claude Farrere dilimize Türklerin Manevi Gücü adıyla çevrilen eserinde (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstiklâl marşımızda Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal Kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet bu celâl mısralarında bayrağın ve hilalin şahsına dile gelen hitap aslında doğrudan doğruya ALLAH (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı'nın Önemi Nedir? Türk Bayrağı Ve İstiklal Marşı DeğeriİSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ![]() O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak ![]() Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal ![]() ![]() ![]() Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım ![]() Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım ![]() Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım ![]() Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var ![]() Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın ![]() Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın ![]() Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın ![]() ![]() ![]() Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın ![]() Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı ![]() Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı ![]() Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda ![]() Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli ![]() Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım ![]() Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal ![]() Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal! |
![]() |
![]() |
|