Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hangileridir, ile, mıdır, oligarşi, ülke, ülkeler, yönetilen

Oligarşi Nedir? Oligarşi İle Yönetilen Ülke Var Mıdır? Bu Ülkeler Hangileridir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

evet vardır zaten oligarşinin tanımı sadece belirli bir zümrenin bir ülkeyi yönetmesiyle ortaya çıkan yönetim biçimidir Yunancadaki 'az' ve 'yönetim' kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuş bir kelimedirGenelde yönetimdeki grup, askeri, siyasi veya maddi olarak ülkenin önde gelen gruplarından birisidir Bazı siyaset bilimciler, yönetim şekli ne olursa olsun, her devletin yönetiminde mutlaka bir oligarşi olduğunu belirtirler

kaynak

oligarşi nedir??

oligarşi:
halkı sadece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir yönetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde sınıf ayrımı vardır

sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk huzursuzluk çıkarır bu yüzden oligarşi çok tutulan bir yönetim şekli değildir

oligarşi yönetiminde halkı yöneten kesim ticarettarımhayvanc ılık vb türü işlerle ilgilenen yani 1 sınıftaki insan topluluğudur

dünyada oligarşi ile yönetilen topluluk yok denecek kadar az bir kesimi oluşturur

suudi arabistan ve iran yanibasimizda ki örneklerdirbir cok afrika ülkesinde de örnekler vardir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

günümüzde oligarşi ile yönetilen ülkeler

belçika
brezilye
barselona
çek cumhuriyeti
kanada
rus fedarasyonu
iran
afrika
suudi arabistan
bhutan
birleşik arap emirlikleri
fas
grenada
lüksemburg
brunei
danimarka
japonya
çin
büyük britanya
avusturya
avusturalya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com