Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eymen, eymenin, hayatı, kimdir, mehmet, sosyolog

Sosyolog Mehmet Eymen Kimdir? Sosyolog Mehmet Eymen'in Hayatı

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Eymen

1949 yılında İstanbul'da doğdu Galatasaray Lisesi ve Sorbonne Üniversitesi'nde okudu Nancy'de Sosyoloji Doktorası verdi Waldeck Rochet'nin önermesiyle Georges Marchais'nin yönetimindeki Fransız Komünist Partisi'ne (FKP) girdi Süreç içinde "sosyalistlerle ortak hükümet" ve "Eurocommunisme" çalışmalarının içinde ve eğitim sekretaryası başında görev aldı Türkiye'deki 1971 ve 1980 askersel faşist cuntaları döneminde kitap çevirilerinden ve yurtdışı komünist örgütlenme yönetmenliğinden tutuklandı ve toplam 45 yıl hapis yattı 1990 olayları ertesinde FKP'den ayrıldı Şimdilerde "Katman" başlıklı bir analiz portalı işletmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com