Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
faydaları, nelerdir, soğan, suyunun, yararları, zayıflatma, özelliği

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir? Soğan Suyunun Yararları Ve Zayıflatma Özelliği Ne?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir? Soğan Suyunun Yararları Ve Zayıflatma Özelliği Ne?



Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir? Soğan Suyunun Yararları Ve Zayıflatma Özelliği Ne?
Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir? Soğan Suyunun Yararları Ve Zayıflatma Özelliği Ne?

Soğanın yararları ve soğan suyu faydaları nelerdir? Alliaceae familyasındaki Allium cinsine ait tüm bitkilerin genel ismi olan soğan (Allium cepa) sağlık açısından oldukça önemli etkilere sahiptir

Soğanın içerisinde bulunan bileşenlerden organik kükürtlü bileşikler ve flavonoitlerin özellikle kersetinin
Beslenmelerinde bolca soğan ve sarmısak bulunduran kişilerin, yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi bazı kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğu belirtilmektedir
American Journal of Clinical Nutritionda yayınlanan araştırma sonuçlarına göre soğan ve sarmısakta bulunan bazı bileşikler tümörlerin büyümesini engelleyebilecek özelliktedir
Soğan suyunda bulunan kükürtlü bileşenler sağlık açısından önemli etkilere sahip olduğu belirtiliyor Kanser ve birçok hastalığın önlenmesi ve tedavisinde dikkat çeken kersetinin soğanda yüksek oranda bulunur bronşial astım krizlerinde olumlu etkiler gösterir
Yapılan bir deneyde soğan suyunun astım krizlerini tetikleyen bazı bileşenleri baskıladığı tespit edilmiştir
Kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı soğan doğal bir ilaçtır Kuru beyaz soğanda yeralan GPCS adlı bileşimin kemik erimesine karşı etkili olduğu belirtiliyor
The Journal of Agriculture and Food Chemistry adlı dergide yayınlanan bir araştırma sonucuna göre, beyaz kuru soğanda yeralan bir bileşim kemikleri güçlendiriyor ve kemik erimesini önlemede yararlı oluyor
Beyaz kuru soğanın, erkeklerde 65 yaş sonrası, kadınlarda menopozla ortaya çıkan kemik erimesine karşı olumlu etkilere sahip olduğu belirtiliyor
Soğan suyu kalbi güçlendirir
Dolaşım bozukluğunu giderici etkiye sahiptir
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur
Vücutta yağlanmayı azaltır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kan pıhtılaşmasını düzenler İçindeki esterler kanın pıhtılaşmasını önleyici etkidedir
Kansızlığı giderici etkileri vardır
Taşıdığı flavonoid damarları genişleticidir
Yapılan bir çalışmada pişmemiş soğanın yemek sonrası kan plazması total gliserit miktarını düşürdüğü saptanmıştır
Kan şekeri ve tansiyon düşürücü özelliğinin yanında birçok çok vücut fonksiyonu üzerinde de olumlu etkileri vardır
Kuru soğan prostat içi iltihaplanmaya bağlı olarak görülen ağrılara karşı rahatlatıcıdır
Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu soğanın damar sertliğinden koruma ve iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir
Stresi giderici etkisi soğan yararları arasındadır
Mide mukozasındaki bezlerin salgısına uyarıcı etki yaptığından dolayı iştah açıcı yönü vardır
Bronşit, öksürük, boğaz iltihabı ve boğaz ağrısı için soğan suyuyla balın karıştırılmasıyla hazırlanan macun yararlı etkilerde bulunur
Balgam söktürücüdür
Kuru soğan, polykistik Over Sendromu olan kadınlar için doğal bir yardımcıdır
Erken menopoza giren kadınlar için rahatlatıcı etkilere sahiptir
Kuru soğandaki dimethylthiophen grubu ve türevleri ile isofucosterol etkin maddeleri menopoz şikâyetlerinde görülen ateş basmalarına karşı etkilidir
Kuru soğan kürü küçük ve orta çaplı miyomu bulunan kadınlar içinde yararlıdır
Vücudda üretilen kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon un üretimi için cystein maddesinin soğan yenilerek alınması gerekiyor
Soğandaki cystein maddesi balgam sökücü olarak eczanelerde satılan bazı ilaçların ana maddesiyle aynıdır
Soğanın içinde serbest radikalleri zararsız hale getiren Quercetin adlı güçlü bir antioksidan bulunur
Antibakteriyel ve ağrı kesici maddeler yer alır
İçeriğindeki sulfosid antibiyotik özelliktedir
Soğan düzenli ve sürekli şekilde çiğ olarak yenmeli ya da günde üç kez yemeklerden önce bir çorba kaşığı soğan suyu içilmek suretiyle tüketilmelidir Bazı sorunlar için de kür şeklinde kullanımı önerilmektedir Soğan kürü uygulaması yapılırken taze olarak hazırlanması ve ılık olarak içilmesi gerekiyor
Kükürtlü bileşenler ısıyla parçalandığı için soğanın pişirilmeden tüketilmesi gerekir
Prostatit ağrılar, menopoz şikâyetleri ve polikistik over durumunda kuru soğan kür olarak uygulanır
Kuru soğanın salata ya da yemeklerde kullanımı belirtilen faydaları sağlamaz Kuru soğanın tek olarak belli oranda ve belli bir süreyi içeren uygulamalarla yenilmesi gerekir
Soğanın Zararları Var mı?
Soğan sadece kullanılacağı zaman soyulmalı yada küçük parçalara ayrılmalıdır Çünkü havayla temas etmesi içerdiği yararlı maddelerin kaybına yol açar
Doğrandıktan 30 dakika sonra,soğan içerisinde bazı ayrışmalar meydana gelir ve bu ayrışma maddeleri hassas bağırsak ve midelerde gaz toplanmasına, mide ekşimesine ve karın ağrılarına neden olur
Soğan sarımsakla beraber yenmemelidir Birlikte yenmesi bağırsaklarda mayalanma sonucunda ağrıya neden olur
Sos içindeki soğanın hazmı zordur
Hipoglisemi sorunu olanlar soğan kürünü uygulamamalıdır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.