Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adını, brancusi, bugün, gerçekte, google, kimdir, koydu, logosu

Brancusi Kimdir? Neden Bugün Google Brancusi Logosu Koydu? Brancusi Gerçekte Adını Ne

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Brancusi Kimdir? Neden Bugün Google Brancusi Logosu Koydu? Brancusi Gerçekte Adını Ne

Brancusi kimdir? Neden bugün Google Brancusi logosu koydu Brancusi gerçekte adını nedir? Brancusi ne bulmuştur İşte Brancusi'nın hayatı Gerçek adı Constantin Brâncuşi'dir Constantin Brancusi (19 Şubat 1876 – 16 Mart 1957) Romanya asıllı, fakat önemli çalışmalarını Paris'de yapan ve Fransız vatandaşlığına geçen, uluslararası modernizm akımının başta gelen heykeltraşlarından biridirBugün bu kişinin doğum günüdür

Brancusi'nin Romanya'nın Karpat Dağları'nın yakınında Târgu Jiu yakın Hobiţa Romanya, Gorj, özellikle hammaddesi halk el sanatları zengin gelenek, meşhur bir bölge köyünde büyüdü Bölgenin Geometrik desenler onun daha sonra eserlerinde görülür

Ebeveynlerin Nicolae ve Maria Brancusi'nin, ve yorucu emek aracılığıyla yetersiz geçimini sağladı yoksul köylüler, yedi yaşından itibaren o koyun ailenin akın herded O ahşap dışı nesneleri oyma için yetenek gösterdi genelde babası ve ağabeyi ile zorbalık kaçmak için evden kaçtı

dokuz yaşındayken, Brancusi'nin yakın büyük şehirde çalışmak için köy bıraktı 13 yaşındayken o birkaç yıl için bir bakkal çalıştı Craiova, gitti o oyma için Brancusi'nin yetenek etkilendim, 18 yaşındayken, işvereni 1898 yılında pekiyi derece ile mezun, o ağaç sevgisini takip Craiova, içinde (Scoala de meserii) El Sanatları Okulu'nda eğitim finanse [1]

Daha sonra heykel akademik eğitim almış Güzel Sanatlar Bükreş Okulu alındı O, çok çalıştı hızla kendisi gibi yetenekli seçkin onun anatomi öğretmen, Dimitrie Gerota, gözetiminde yaptığı ilk hayatta kalan çalışmalardan biri, 1903 yılında Romanya Athenaeum sergilendi bir ustalıkla işlenen écorché (altında kaslar ortaya çıkarılır cilt ile bir adamın heykeli) [2] sadece anatomik bir çalışma olsa da, sadece dış görünüş kopyalamak yerine özünü ortaya çıkarmak için heykeltraş daha sonraki çabaları

Constantin Brancusi'nin Eserlerini görmek için BURAYA (Heykeltraş Constantin Brancusi Eserleri - Fotoğraflarla Constantin Brancusi Eserleri) tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com