|
|
Konu Araçları |
banka, bölümünde, geçiş, sigortacılık, yapılır, yıllığa, yıllıktan |
Banka Ve Sigortacılık Bölümünde 2 Yıllıktan 4 Yıllığa Nasıl Geçiş Yapılır? |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Banka Ve Sigortacılık Bölümünde 2 Yıllıktan 4 Yıllığa Nasıl Geçiş Yapılır?Banka Ve Sigortacılık Bölümünde 2 Yıllıktan 4 Yıllığa Nasıl Geçiş Yapılır? Banka Ve Sigortacılık Bölümünde 2 Yıllıktan 4 Yıllığa Nasıl Geçiş Yapılır? Kaç puan gerektiğini linki inceleyerek bulabilirsiniz wwwforumsinsinet İkinci Üniversite Programının başvuru koşulları aşağıdadır: "Örgün yükseköğretim kurumlarının lisans veya ön lisans programlarında kayıtlı öğrenciler ile mezunları, aynı alanda olmamak üzere ikinci üniversite okuyabilmeleri için uzaktan eğitim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde İkinci Üniversite Programına, aşağıdaki koşullar doğrultusunda başvuru yapabilirler: * 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı veya mezun öğrenciler, alanları dışındaki Açıköğretim Fakültesi ön lisans programlarından (Bilgi Yönetimi Ön Lisans, İngilizce Öğretmenliği Lisans ve Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programları hariç) veya İktisat-İşletme Fakültelerinin lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler * ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler başvurabilirler * Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler başvuruda bulunabilirler * Uyruğundan biri TC olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler * Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar * Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri TC olan öğrenciler başvuru yapamazlar * Açıköğretim programlarında halen kayıtlı veya mezun olanlar başvuru yapamazlar" Bunlarda Tercih Edilebilecek Bölümler: BANKACILIK VE SİGORTACILIK 2 YILLIK ÖNLİSANS BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK 2 YILLIK ÖNLİSANS ÇALIŞMA EKO VE END İLİŞKİLERİ 4 YILLIK LİSANS DIŞ TİCARET 2 YILLIK ÖNLİSANS EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS EV İDARESİ 2 YILLIK ÖNLİSANS HALKLA İLİŞKİLER 2 YILLIK ÖNLİSANS İKTİSAT 4 YILLIK LİSANS İLAHİYAT 2 YILLIK ÖNLİSANS İNSAN KAYNAKLARI 2 YILLIK ÖNLİSANS İŞLETME 4 YILLIK LİSANS KAMU YÖNETİMİ 4 YILLIK LİSANS LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK 2 YILLIK ÖNLİSANS MALİYE 4 YILLIK LİSANS MARKA İLETİŞİMİ 2 YILLIK ÖNLİSANS MUHASEBE 2 YILLIK ÖNLİSANS ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA 2 YILLIK ÖNLİSANS PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖN 2 YILLIK ÖNLİSANS SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ 2 YILLIK ÖNLİSANS SOSYAL BİLİMLER 2 YILLIK ÖNLİSANS SOSYAL HİZMETLER 2 YILLIK ÖNLİSANS TARIM 2 YILLIK ÖNLİSANS TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ 2 YILLIK ÖNLİSANS YEREL YÖNETİMLER 2 YILLIK ÖNLİSANS |
|