|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
araç, çantası, ilk, malzemeleri, motorlu, taşıt, yardım |
![]() |
Araç İlk Yardım Çantası Malzemeleri - Motorlu Taşıt İlk Yardım Çantası Malzemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Araç İlk Yardım Çantası Malzemeleri - Motorlu Taşıt İlk Yardım Çantası MalzemeleriAraç İlk Yardım Çantası Malzemeleri - Motorlu Taşıt İlk Yardım Çantası Malzemeleri Araç İlk Yardım Çantası Malzemeleri - Motorlu Taşıt İlk Yardım Çantası Malzemeleri Motorlu taşıt ilk yardım çantası, Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili “yönetmeliğe göre trafiğe çıkan her araçta bulunması zorunludur ![]() Taşıt ilk yardım çantası, kaza anında iik yardımcının kullanabileceği önemli bazı malzemeleri içerir ![]() ![]() vardır ![]() ilk yardım çantası, aracın kaza*da en az zarar gören bir yerinde bulunur ![]() ![]() ![]() Motorlu araç ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler aracın yolcu kapasitesine göre düzenlenmiştir ![]() ![]() Türk Standartları Enstitüsü TS 4019 nolu standart ile çanta donanımı! belirlemiştir ![]() Bu malzemelerle donatılmış çanta, 10 kişiye kadar olan araçlarda bulundurulmalıdır ![]() ![]() Araç ilk yardım çantası malzemeleri şunlardır: • Hava hortumu (Airvvay), • Suni solunum maskesi, • Üçgen sargı bezi, • Sargı bezi (üç adet 10 cmx250 cm), • Flaster (1,25 cmx100 cm), • Steril tampon (gazlı bez) 3 paket, • Makas (küçük boy bir adet), • Elastik bandaj (5 cmx150 cm), • Çengelli iğne (6 adet), • Yara bandı (5 adet), • Açık renkli plastik örtü (200×150 cm), • Not defteri (küçük) ve kurşun kalem, • ilk yardım el kitabı, • Malzeme listesidir ![]() Bu malzemeler uygun büyüklükteki bölmeli, kapaklı çantaya konula*caktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|