|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
denir, neye, sedimentasyon |
![]() |
Sedimentasyon - Sedimentasyon Nedir? Sedimentasyon Neye Denir? Sedimentasyon Ne Demek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sedimentasyon - Sedimentasyon Nedir? Sedimentasyon Neye Denir? Sedimentasyon Ne Demeksedimentasyon - sedimentasyon Nedir? sedimentasyon Neye Denir? sedimentasyon Ne Demek Sedimentasyon - Sedimentasyon Nedir? Sedimentasyon Neye Denir? Sedimentasyon Ne Demek sedimentasyon nedir? Sesimentasyon hızı vücuttaki inflamasyonu (enflamasyonu) göstermek için sıklıkla kullanılan bir kan testidir ![]() ![]() ![]() ![]() sedimentasyon SEDİMENTASYON NASIL BULUNUR? Sedim hızı bir tüpteki konulan eritrositlerin (kırmızı kan hücrelerinin) birim zamanda çökme hızları ölçülerek bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Kısacası özel bir test tüpünün içerisine kan kanulur ve bir saat beklenir ![]() ![]() ![]() Katz indeksi: sedimentasyon hızının bir başka ifade şeklidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günümüzde sedimentasyon hızı otomatize makineler ile ölçülmektedir ![]() SEDİMİN NORMAL DEĞERİ NEDİR? Sedim yada sedimentasyon hızının normal değer westergren metoduna göre erkeklerde 0-15 mm/s, kadınlarda ise 0-20 mm/s şeklindedir ![]() ![]() ![]() SEDİM NE ZAMAN YÜKSELİR? Sedim yüksekliği sıklıkla inflamatuar bir durumu gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEDİM NE ZAMAN AZALIR? Eritrosit sedimentasyon hızı yenidoğan bebeklerde düşük olabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|