![]() |
Fânî Dünya Ne Yaparsın? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Fânî Dünya Ne Yaparsın?Bir insan aynı anda kaç iş yapabilir? Mûsıkî dinlerken ders çalışmak filân mı diyeceksiniz, geçin bunları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün köyde dolaşıyorum, yaz başları ![]() ![]() ![]() ![]() “–Kolay gelsin Hasan ![]() “–Sağol Şükrü Amca ![]() “–Hayırdır, ne yapıyorsun?” “–Gelecek yaz oğlanı evereceğim de ev için kerpiç yapacağım, onun için çamur çiğniyorum ![]() “–Allah kolaylık versin ![]() “–Yayık var, tereyağı yapacağız da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “–Haydi onu da anladık, elinde bir de çıkrık mı var, yün mü eğiriyorsun? Ne yapıyorsun?” “–Kışın çorap lâzım, kazak lâzım, üşümemek için yünden yapıyoruz ya bunları ![]() ![]() ![]() “–Eee?” “–Ben çamuru çiğnerken çıkrığı da aldım, yünün bir kısmını eğirmek için yanıma aldım, işte onu da yapıyorum ![]() “–Lâ havle ![]() ![]() ![]() “–Ne oldu Şükrü Amca? “–Yok bir şey Hasan ![]() “–Hayır, bizim arabacı Mehmet yalvardı; «Merhum ana-baba, geçmişlerime bir Kur’ân okuyuver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “–Yani Hasan iyi ki de dünya fânî ![]() ![]() Hasan; ayağıyla kerpici çiğnerken, sırtıyla yayığı sallıyor, eliyle yün eğirirken diliyle de Yâsîn okuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Biz fânî âlem için ne kadar çalışıyoruz, bâkî âlem için ne kadar çalışıyoruz? Bir mîzan ettik mi hiç? Peki ya evlâtlarımız için neler yapıyoruz? Yarın hayırlı bir evlât olduklarında arkamızdan Kur’ân okuyacak şekilde eğitiyor muyuz? Yoksa televizyonunun ya da sokakların insafına mı terk ediyoruz yavrularımızı? Aman dikkat! Ne yaparsanız yapın dünya fânî! Şükrü BAĞBAŞLIOĞLU
![]() |
|