Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
girilir, giriş, koleji, kolejine, kolleji, nelerdir, polis, şartları

Polis Koleji Giriş Şartları Nelerdir? Polis Kolejine Nasıl Girilir? Polis Kolleji

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Polis Koleji Giriş Şartları Nelerdir? Polis Kolejine Nasıl Girilir? Polis Kolleji

Polis Koleji Giriş Şartları Polis Koleji; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerin Fen Bilimleri Alanı müfredatına uygun olarak lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak kurulmuş, parasız yatılı ve resmi üniformalı bir okuldur
Polis Koleji Mezunları; Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisinde veya Emniyet Teşkilatının ihtiyaç duyacağı branşlardaki fakültelerde eğitim gördükten sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında çalışmaya başlamaktadırlar
Polis Kolejine 2005 yılında aşağıda belirtilen sınav aşamaları ile öğrenci alınacaktır
Başvuru İşlemleri:
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurular 10 Ocak - 11 Şubat 2005 tarihleri arasında İlköğretim Okulu Müdürlükleri ve hazırlık sınıfı olan Lise ve Dengi Okul Müdürlüklerinde internet ortamında yapılacaktır
Sınavlar:
1-)Polis Koleji Aday Tespit Sınavı : Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Polis Koleji Aday Tespit Sınavı 12 Haziran 2005 tarihinde saat 10:00’da Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile birlikte 81 il merkezinde gerçekleştirilecektir
Polis Koleji Aday Tespit sınavı sonuçları en geç Temmuz ayının son haftasında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Koleji Resmi Web Sitesi internet adreslerinden ilan edilecektir Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir Başarılı adaylara İl Emniyet Müdürlüklerince tebligat yapılacaktır
2-)Polis Kolejine Giriş Sınavı : Polis Koleji Aday Tespit sınavında başarılı olan adaylar, 08-14 Ağustos 2005 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi Sınavı ve Yazılı Sınav (test) aşamalarından oluşmaktadır
Adaylarda Aranacak Şartlar:
(1)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
(2)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
(3)İlköğretim okulunu üç ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak,
(4)Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,
(5)Yaş yönünden; 2005 Yılında yapılacak sınav için, hazırlık sınıfı okuyanlar için 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak, hazırlık sınıfı okumayanlar için 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak İlköğretim okulunun beşinci sınıfını bitirdikten sonra herhangi bir sebeple yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerli sayılacak, ilköğretim okulunun beşinci sınıfını bitirmeden önce yaptırılan yaş düzeltmesinde ise düzeltilmiş yaşa itibar edilecektir
Öğrenime ara vermemiş olmak,
(7)Herhangi bir okuldan, ahlaki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak,
Hazırlık sınıfı hariç, Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
(9)Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
Boy Yönünden
ERKEKLER için en az;
13 yaşından gün almamış olanların (1993 doğumlu) 139 cm,
14 yaşından gün almamış olanların (1992 doğumlu) 144 cm,
15 yaşından gün almamış olanların (1991 doğumlu) 151 cm,
16 yaşından gün almamış olanların (1990 doğumlu) 156 cm,
17 yaşından gün almamış olanların(1989 doğumlu) 160 cm boyunda olmaları,
KIZLAR için en az;
13 yaşından gün almamış olanların (1993 doğumlu) 144 cm,
14 yaşından gün almamış olanların (1992 doğumlu) 147 cm,
15 yaşından gün almamış olanların (1991 doğumlu) 151 cm,
16 yaşından gün almamış olanların (1990 doğumlu) 156 cm,
17 yaşından gün almamış olanların (1989 doğumlu) 160 cm boyunda olmaları gereklidir,
Sınavlarda başarılı olan aday öğrenciler, Polis Koleji'nde en çok 20 gün süre ile intibak eğitimine alınırlar İntibak eğitiminin başlama tarihinden itibaren 3 gün içinde Polis Koleji'ne müracaat etmeyen adayların yerine sırası ile yedek öğrenciler çağrılır Bu süre içerisinde beslenme barınma ve sağlık giderleri okulca karşılanan öğrencilere, sağlık kurulu raporları aldırılır Rapor sonucu aranan sağlık şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin kaydı yapılmayarak yerlerine sırası ile yedek adaylar çağrılır Polis Koleji öğrencisi olacağı tespit edilenler, Yüklenme ve Kefalet senedi vermek şartıyla Polis Kolejine kayıt yaptırmaya hak kazanırlar

POLİS AKADEMİSİNE BAĞLI POLİS MESLEK YÜKSEK OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE
POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI GİRİŞ KOŞULLARI
1- Polis Meslek Yüksekokulları; Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere ön lisans düzeyinde, mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı yüksek öğretim kurumlarıdır
2- Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adaylığına Başvurmak İsteyen Adaylarda:
a) TC vatandaşı olmak,
b) Genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı lise mezunu olmak ve herhangi bir eğitim-öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak, (Müracaat edebilecek okullar ileriki tarihlerde Web sitemizde yayımlanacaktır)
c) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2007 yılı içinde yapılan üniversiteye giriş sınavında 1 Bölüm puan türlerinin herhangi birinden Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenecek puanı almış olmak, (İleriki tarihlerde Web sitemizde duyurulacaktır)
d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle (1 Ekim 2007) 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 23 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 25 yaşından gün almamış olmak, (Buna göre, bayan ve askerlik hizmetini yapmayan erkeklerde 01 Ekim 1985 - 01 Ekim 1989 tarihleri arası, askerlik hizmetini yapmış erkeklerde 01 Ekim 1983 ve takip eden tarihlerde doğmuş olmak)
e) Bayanlar için 165 cm erkekler için 167 cmden kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kg eksik veya fazla fark olmamak,
f) Sağlık yönünden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinde aranılan sağlık şartlarına uygun olmak,
g) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, teyp kaseti, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat ve benzeri işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak,
h) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan adli kovuşturmaya tabi olmamak,
i) Müracaat tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,
j) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,
k) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, zimmet, ihtilas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,
l) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
m) Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (e) bendinde belirtilen durumlar hariç olmak üzere, 9 uncu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre, "Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilmemiş olmak,
n) Herhangi bir nedenle Yüksekokuldan çıkmış veya çıkarılmış olmamak,

şartları aranır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

0 SINAVDA NE TÜR TESTLER UYGULANACAKTIR?
Sınavda akademik yeteneği ölçme niteliği ağırlıklı Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler testleri
uygulanacaktır Bu testlerde derslerde öğretilen kavram, ilke ve genellemeleri çerçevesinde yorumlama, ilişkilendirme,
analiz etme gibi zihinsel beceriler yoklanacaktır
11 SINAVIN UYGULANMASI
12 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak bu sınav; sabah saat 1000’da başlayıp, tek oturumda 2 saat sürecektir Kimlik
kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç 0930’da sınava girecekleri
okulda hazır bulunmaları zorunludur Adaylar kendi sıra numarasında oturacaklardır Adayın yerinin değiştirilme
yetkisi salon başkanına ait olacaktır Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, salon
başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlatacak ve adayların cevap kağıtlarını dağıtacaktır Adaylar cevap
kağıtlarındaki bilgilerin kendilerine ait olduğunu mutlaka kontrol edecekler; kendilerine ait değilse, değiştirilmesi için
salon başkanına başvuracaklardır Salon görevlileri test kitapçıklarını dağıttıktan sonra adaylar, test kitapçıklarının
üzerindeki ilgili yerleri dolduracaklar, test kitapçığının sayfalarında eksik veya hatalı baskı olup olmadığını, sayfa
numaralarını kontrol edeceklerdir Eksik ve hatalı sayfa olduğu saptandığında değiştirilmesi için salon başkanına
başvuracaktır
Sınav başladıktan sonra ilk yarım saat içinde gelen adaylar sınava alınacaktır Sınav başladıktan sonra adayların ilk 1
saat içerisinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır
Adaylar; başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle sınava gireceklerdir
Adayların;
Çağrı cihazı, telsiz, cep telefonu vb haberleşme araçları ile cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan
cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatlerle,
Müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli vb araçlarla,
gelmeleri,
Sınav süresince, konuşmaları, kopya çekmeleri ve kopya vermeleri sınav başladıktan sonra sınav
konuşmaları; birbirlerinden kalem, silgi gibi şeyleri alıp vermeleri; başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip
içmeleri ve görevlileri ile sınav düzenini bozacak şekilde davranışlarda bulunmaları
yasaktır
Bu yasaklara uymadığı herhangi bir yolla saptanan adayların sınavları iptal edilecek ve sınava devam etmelerine izin
verilmeyecektir Ancak sınav görevlileri diğer adayların dikkatini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak
açısından gerekli görürlerse kural dışı davranışlarda bulunanlara sınav sırasında uyarıda bulunmayabilirler Ancak, bu
gibi adayların kimlikleri ve kusurları bir tutanakla tespit edilerek sınav evrakına eklenecektir Bu durumdaki adayların
sınavı geçersiz sayılacak, kendilerine sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir
12 CEVAP KAĞIDI
Soru kitapçığındaki soruların tamamı çoktan seçmeli tipte sorulardır Her soru için 4 farklı seçenek verilmiş olup
bunlardan yalnızca 1 tanesi doğru cevaptır Adayın yapacağı iş, her sorunun doğru cevabını bularak cevap kağıdına
işaretlemekten ibarettir Cevaplar işaretlenirken yumuşak uçlu kurşun kalem kullanılması, cevap kâğıdında ayrılan
yerin dışarıya taşırılmadan karalanıp doldurulması gerekmektedir Bir soru için birden çok cevap verilmiş ise o soruya
verilen cevap yanlış sayılır Bir soruya verilen cevabın değiştirilebilmesi için yanlış konulmuş işaretin temiz bir şekilde
silinmesi gerekir Cevap kağıdını okuyan optik okuyucu iyi silinmemiş işareti de okuyabilir ve bir soruya birden çok
cevap verildiğini kabul ederek cevabınızı yanlış cevap olarak sayabilir Bu nedenle yumuşak uçlu kurşun kalem ve
kaliteli bir silgi kullanmaya özelikle dikkat edilmelidir Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar cevap kâğıdına
işaretlenmediği takdirde işleme alınmaz
Sınavda “A” ve “B” olmak üzere iki adet test kitapçığı kullanılacaktır Her iki türde de aynı sorular bulunacak, ancak
soru numaraları farklı olacaktır Adaylar sınava başlamadan önce mutlaka kendisine verilen kitapçığın türünü cevap
kağıdına kodlayacaklardır Yanlış kodlanması veya boş bırakılması halinde sınavı geçersiz sayılacaktır
Bu sistemde; 3 yanlış 1 doğru cevabı götürdüğünden, doğruluğundan emin olmadığınız soruları rasgele cevaplamanızda
yarar yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com