Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değeri, dilinin, hakkında, türk, önemi

Türk Dilinin Önemi Nedir? Türk Dilinin Değeri Nedir? Türk Dilinin Önemi Hakkında

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Dilinin Önemi Nedir? Türk Dilinin Değeri Nedir? Türk Dilinin Önemi Hakkında

Türk Dilinin önemi nedir? Türk Dilinin Değeri nedir? Türk Dilinin önemi Hakkında
Türk Dilinin önemi nedir? Türk Dilinin Değeri nedir? Türk Dilinin önemi Hakkında
ATATÜRK'ÜN TÜRK DİLİNE VERDİĞİ ÖNEM

Atatürk; son nefesine kadar bilfiil milletin için, milletin geleceği için çalışmış, eşi benzeri olmayan büyük bir lider O'nu o kadar özlüyoruz ki, kelimelerle anlatmak mümkün değil Aslında bu yazının başlığı 'Bir Millete Adanan Ömür' olacaktı Lakin, dil konusuna ve Atatürk'ün Türk dili konusundaki hassasiyetine ağırlık vermeyi düşündüğüm için bu başlığı kullanmadım Bu yazıyı, küçük çaplı bu araştırmayı da dilimize yapılan saldırıların, horlamaların yoğunlaştığı bir dönemde bazı şeylerin daha iyi anlaşılmasını istediğim için toparladım Keşke daha detaylı bir araştırma olsa idi, Atatürk için ne yapılsa az gelir

Bir kere daha anladık ki; herkes Atatürk değil, herkes Atatürk olamıyor Atatürk için hayati önem taşıyan değerlerin, çalışmaların Atatürk'ün ölümünden hemen sonra ismini bile anmak istemediğim kişiler tarafından durdurulmasını, hızla değiştirilmesini, Türk dili yerine-Türk tarihi yerine Latin dilinin-kültürünün okullarda genç beyinlere sunulmasını hiç bir zaman unutmayacağız

Herkes Atatürk olamıyor!

Atatürk, Türk dil ve tarih konusundaki çalışmalarına hastalığına rağmen, ölüme meydan okurcasına, çevresini hayrete düşüren bir güçle devam etmişti Yorgundu ama, çevresine hiç bir şekilde yorgunluğunu belli etmiyordu Bir millet sevilirse eğer, işte böyle sevilmeli Atatürk, bu milleti çok seviyordu Milletinin sevgisi gönlünde hayata gözlerini yumdu Sevgisi karşılıksız değildi; milleti de bu şerefli evladını bağrına basmıştı Gözyaşları sel oldu o gidince ebediyete, ama eceldi işte

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com