|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, cumhuriyet, hakkında, kadınlarda, okuma, oranı, sonrası, yazma, öncesi |
![]() |
Cumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında BilgilerCumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında Bilgiler Cumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında Bilgiler günümüz Türkiyesinde Türkiye deki oranın ayrıntısına inersek: toplam nüfus: 87 ![]() erkek: 95 ![]() kadın: 79 ![]() Bu rakamlara bakarak kadın okur yazar oranını olması gereken seviyeye(erkekler ile eşit) çıkarmanın zorunluluğunu açıkça görebiliriz ![]() ayrıca Cumhuriyet öncesi kadınlarda okuma yazma oranı OSMANLIDA OKUMA-YAZMA ORANI 47 bini aşkın okuyucunun ilgisine mazhar olan bahsi geçen yazının bir yerinde; “Osmanlı’nın son döneminde okuma yazma oranının yüzde 20’lere kadar düştüğü söylenmektedir Gerçek rakamı buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devleti’nin I ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı’da okuma yazma oranı… Osmanlı Devleti’nin son yıllarında nüfusun eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu görülmektedir ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devleti’nde Okul ve Öğrenci Sayıları (1897) Okul Türü Okul Adedi Öğrenci Sayısı Toplam Erkek Kız İlkokul 28 ![]() ![]() ![]() ![]() Ortaokul 412 31 ![]() ![]() ![]() Lise 55 5 ![]() ![]() Kaynak: DİE, Osmanlı Devletinin İlk İstatistik Yıllığı 1897, (Ankara 1997) 1927 de yapılan nüfus sayımında Türkiye’deki yetişkin nüfusun (7 yaş ve üzeri) ancak % 10,5’i okuma yazma bildiği tespit edilmiştir ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında BilgilerOSMANLIDA OKUMA-YAZMA ORANI 47 bini aşkın okuyucunun ilgisine mazhar olan bahsi geçen yazının bir yerinde; “Osmanlı’nın son döneminde okuma yazma oranının yüzde 20’lere kadar düştüğü söylenmektedir Gerçek rakamı buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devleti’nin I ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı’da okuma yazma oranı… Osmanlı Devleti’nin son yıllarında nüfusun eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu görülmektedir ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devleti’nde Okul ve Öğrenci Sayıları (1897) Okul Türü Okul Adedi Öğrenci Sayısı Toplam Erkek Kız İlkokul 28 ![]() ![]() ![]() ![]() Ortaokul 412 31 ![]() ![]() ![]() Lise 55 5 ![]() ![]() Kaynak: DİE, Osmanlı Devletinin İlk İstatistik Yıllığı 1897, (Ankara 1997) 1927 de yapılan nüfus sayımında Türkiye’deki yetişkin nüfusun (7 yaş ve üzeri) ancak % 10,5’i okuma yazma bildiği tespit edilmiştir ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cumhuriyet Öncesi Ve Sonrası Kadınlarda Okuma Yazma Oranı Nedir? Hakkında Bilgiler
|
![]() |
![]() |
|