|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
düşünce, kuantum, tanımı, tekniği |
![]() |
Kuantum - Kuantum Nedir? - Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? - Kuantum Tanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuantum - Kuantum Nedir? - Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? - Kuantum TanımıKuantum - Kuantum Nedir? - Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? - Kuantum Tanımı Kuantum - Kuantum Nedir? - Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? - Kuantum Tanımı Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? Kuantum Düşünce üst nitelikli bir düşünme biçimidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel olarak kurgulanmış sözel ve imgesel oluşumları içerir ![]() Bu düzeyde insan, kendi hayatının efendisi durumuna geçer ![]() Bu Teknik Pratik Olarak Hayatımıza Ne Gibi Yararlar Sağlar? Bizim gelişmemiz için gereken bütün araçlar: uygun iş, eş, yaşam alanı,ev, bedenimizin sağlığı bu yüksek frekanslı enerjiden nasibini alır ![]() Siz, sınırlayıcı, engelleyici düşünce kalıplarınızı fark edip bunların yerine güçlendirici inançlarınızı koyduğunuzda hayatınız bu yeni inançlarınız doğrultusunda değişmeye başlayacaktır ![]() ![]() ![]() Doğuştan doğal olarak hakkınız olan mutluluğu, bereketi, bolluğu ve sevinci yaşamanıza imkan tanımış olursunuz ![]() Kuantum Düşünce, sağlıklı ve güçlü bir beden için de uygun bir zemin hazırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Kuantum Düşünce Tekniği; kendimizi tanımaya, başkalarını anlamaya, evrensel sistemin işleyişini fark etmekten doğan bilgeliğe ulaştırarak beden enerjimizi de düzene sokar ![]() ![]() ![]() ![]() Kuantum Düşünce kişiler arası iletişimin enderin boyutunu sunar bize ![]() ![]() ![]() Kuantum Düşünce hayatımıza daha çok bolluk ve bereket çekmemizi de sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daha çok deneyim ve daha çok hayır üretebiliyorsanız o zaman zenginsiniz demektir ![]() Özetle Kuantum Düşünce Tekniği, yaşamın temel amacı olan sevinç duygusunu yüreğimizde hissetmemiz için bize imkanlar sunar ![]() Kuantum Fiziğiyle Bu Düşünme Tekniğinin Bağlantısı Nedir? Kuantum fiziği, klasik anlamdaki fiziksel maddenin enerjiye dönüştüğü bir alana sokar bizi ![]() ![]() Daha da ötesi bu parçacıklar insan düşüncesinin yaydığı enerjiye yanıt verirler ![]() ![]() ![]() Heisenberg’ in belirsizlik alanı dediği bu alanı, gönderdiğimiz düşünce paketçikleri varlık katar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Teknikten Yararlanarak Hayatlarında Değişiklikler Yaratan Kişilerden Örnekler Verebilir Misiniz? Tabii ! Pek çok var ![]() ![]() En yakın bir örnek bir mimar hanımla ilgili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buna benzer yüzlerce örnek var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine başka ilginç örnek tıp fakültesinde okuyan bir öğrenciyle ilgili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu süreç nasıl işliyor?Yani nasıl oluyor da sizin yaptığınız bu çalışmadan Rektörün ve kız arkadaşın haberi oluyor? Güzel bir soru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seminerler katılımcılarda kalıcı bir etki yaratıyor mu? Bu biraz da kişilerin konuya verdikleri önemle ilgili bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuantum - Kuantum Nedir? - Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? - Kuantum Tanımı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuantum - Kuantum Nedir? - Kuantum Düşünce Tekniği Nedir? - Kuantum TanımıKuantum Teorisinin Felsefesi - Kuantum Teorisi Açıklama Ünlü kuramcı Bohr, "Kuantum teorisiyle şok olmayan kimse, onu anlamamıştır" der ![]() ![]() Kuantum teorisi bilime ve doğaya farklı bir bakış açısı getirmiştir ![]() ![]() 1) Klasik fizikte, bir cismin hızı, ivmesi, enerji ifadeleri gibi tüm nicelikler cismin konumunun zamana göre diferansiyelleri ile ifade edilir ![]() 2} Yukarıda sözü edilen momentum ![]() ![]() 3) İrdelenen olaylar belli bir kesinlik, belirlilik taşır ve istenilen doğrulukta ve aynı anda bütün fiziksel büyüklükler ölçülebilir ![]() 4) Evrenin geçmişinde oluşan olaylar incelenerek, geleceğe ilişkin bir yordama yapılabilir ![]() ![]() ![]() 5) Klasik fizik ile incelenen her sistem ya da olay birbirinden bağımsız olarak düşünülür; bu sistemi oluşturan ve birbiri İle iletişim olanağı bulunmayan varlıklar bütünüyle ayrı olarak ele alınır ![]() 6) Klasik olarak incelenen olay, gözlemci ve kullanılan deney aleti ile değişiklik göstermez ![]() Kuantum görüşünün kabul edilen temel olguları ise: a) Olayların incelenmesinde kompleks yapıda ve bir olasılık denklemi olan Schrödinger dalga denklemi kullanılır ![]() ![]() b) Fiziksel nicelikler kesikli parçalı yapıda ele alınır ![]() c) Kuantum teorisi fiziğe kuşku götürmez bir biçimde belirsizlik (indeterminizm) olgusunu sokmuştur ![]() d) Parçacıklar söz konusu olduğunda her büyüklük olasılıklarla belirlenir ve gelecekle ilgili tahminler olasılıklara dayanarak yapılabilir ![]() ![]() e) Birbiriyle hiç iletişim olanağı bulunmayan iki varlık arasında "bağlılaşım-correlation" görülebilir ![]() ![]() f) Kuantumda; gözlemci, gözlenen ve gözlem aleti birbiriyle bir bütünlük oluşturur ![]() ![]() Görüldüğü gibi klasik fizik ile kuantumcu düşünce birbirinden bir çok noktada farklılık gösterir ![]() Kuantum teorisinin önemli buluşlarından birisi belirsizlik bağıntısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci önemli bulgu da "dalga/parçacık dualite'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amerikalı J ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer önemli yenilik ise olasılık kavramıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Belirsizlik ilkesi , dualite, olasılık tanımı ve gözlemci-gözlenen bütünlüğü kuantum mekaniğine, Kopenhag yorumu olarak girmiştir ve tartışmalara rağmen halihazırda kuantum teorisinin en etkin yorumu olarak karşımıza çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bohr ve Kopenhag ekolü savunucuları fotonların, iki ayrı delikten geçmelerini iki ayrı dünyada hareketleri olarak düşünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir yorum da Everett'ten 1957'de gelir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|