|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlamı, anlamıhatim, demekhatim, hatim, nedirhatim, sözlük, tanımı |
![]() |
Hatim Nedir-Hatim Ne Demek-Hatim Sözlük Anlamı Nedir-Hatim Anlamı-Hatim Tanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatim Nedir-Hatim Ne Demek-Hatim Sözlük Anlamı Nedir-Hatim Anlamı-Hatim TanımıHatim Nedir-Hatim Ne Demek-Hatim Sözlük Anlamı Nedir-Hatim Anlamı-Hatim Tanımı Hatim Nedir-Hatim Ne Demek-Hatim Sözlük Anlamı Nedir-Hatim Anlamı-Hatim Tanımı hatim -tmi isim, din b ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Atasözü, deyim ve birleşik fiiller hatim indirmek hatim sürmek Birleşik Sözler hatim duası hatmetmek Hatm veya hatim, Kuran'ın yüzünden veya ezberden baştan sona okunmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hatim Nedir-Hatim Ne Demek-Hatim Sözlük Anlamı Nedir-Hatim Anlamı-Hatim Tanımı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hatim Nedir-Hatim Ne Demek-Hatim Sözlük Anlamı Nedir-Hatim Anlamı-Hatim TanımıHatim Nedir? Nasıl Olmalıdır? 18 ![]() ![]() ![]() ![]() Hatmin fazileti: Hatim hadisin ifadesiyle Allah'a sevimli olan amellerdendir ![]() ![]() ![]() ![]() Efendimiz (sas) Cebrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem'in, Abdullah bin Amr'a yapmış olduğu tavsiyeden Kur'an'ın en az ayda bir defa hatmedilmesi gerektiğini anlıyoruz ![]() ![]() ![]() Kur'an'ı baştan sona okumanın sünnet olduğunu söyleyebiliriz ![]() Kur'an, okunsun, anlaşılsın ve hayata hayat olsun diye indirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci olarak, Kur'an'ı hüzünle okumalı ![]() ![]() ![]() Üçüncü olarak, anlamak için Kur'an'ın mealine bakmalı, hatta tefsire yakın mealleri tercih etmeli ![]() ![]() Dördüncü olarak Kur'an'ı hayatımıza gelmiş ve hiç gitmeyecek bir misafir gibi ağırlamalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|