Anonim Şirketlerde Temsil İlzam Kararı |
06-10-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Anonim Şirketlerde Temsil İlzam KararıTEMSİL İLZAM KARARI 1Dilekçe 2Yönetim Kurulu Kararı (noter onaylı 2 nüsha) 3Yetki verilen kişilerin unvan altında imza beyannamesi ibraz edilmeli kararda yetki verilen yönetim kurulu üyesi veya müdürün TC Kimlik numarası (Yabancı uyruklu ise vergi dairesinden alınacak vergi numarası) belirtilmelidir Not:Yeni atanan yetkili için verilecek asıl veya tasdikli nüfus suretinde TC kimlik numarası yer almalı
06-10-2009 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Anonim Şirketlerde Temsil İlzam KararıTemsil ve İlzam Kararı Anonim şirketlerde temsil ve ilzam kararı çok farklı şekillerde alınabilir Alınacak kararda aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir: -Yönetim kurulu seçimine ilişkin genel kuruldan sonra toplanan yönetim kurulunda öncelikle üyeler arasında görev dağılımı yapılmalıdır -Yönetim kurulu içinden veya dışarıdan atanan müdürlerin ad-soyad, temsil yetkililerinin kapsamı, müşterek/münferit imza hali açıkça belirtilmelidir -Yönetim kurulu dışında atanan müdürlerin uyruk ve adresleri belirtilmelidir -Karar 3kişilerle yanlış anlamalara yol açmayacak şekilde açık ve net ifadelerle alınmalıdır