Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anonim, genel, kurul, şirketlerde

Anonim Şirketlerde Genel Kurul

Eski 06-10-2009   #1
Şengül Şirin

Anonim Şirketlerde Genel Kurul

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} shape {behavior:url(#default#VML);}
GENEL KURUL

1Dilekçe (Şirket kaşesi ile yetkili tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
2Genel kurul toplantı tutanağı (2 nüsha)
3Hazirun cetveli
4Bakanlık temsilcisi atama yazısı aslı
5Genel kurulda yönetim kurulu seçimi var ise;
Görev taksimi ve şirketin temsil ve ilzamının ne şekilde olacağına dair yönetim kurulu kararı (2 nüsha)
Yetkili olanların şirket unvanı altında düzenlenmiş imza beyannamesi (1 nüsha)
Yönetim kurulu üyeleri ve diğer yetkililerin nüfus cüzdan suretleri (Noter veya muhtar onaylı-1 nüsha) ibraz edilmeli, kararda yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin TC Kimlik numaraları (yabancı uyrukluların vergi dairelerinden alınacak vergi numaraları) belirtilmelidir
6Genel kurul ve yönetim kurulu kararlarında yetkililerin adları kısaltılmadan yazılmalıdır

Cevap : Anonim Şirketlerde Genel Kurul

Eski 06-10-2009   #2
Şengül Şirin

Cevap : Anonim Şirketlerde Genel Kurul

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ HAKKINDA DUYURU

-Anonim Şirketlerde tüzel kişi temsilcisi olarak yönetim kuruluna seçilen gerçek kişinin hangi tüzel kişiyi temsilen seçildiği hususunun genel kurul tutanağında belirtilmelidir

-Anonim Şirket ve Kooperatiflerde yönetim kurulu üyelerinin ikamet adresleri genel kurul tutanağında veya görev ve yetki dağılımına ilişkin yönetim kurulu kararında belirtilmelidir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com