Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fazla, keser

Kim Fazla Keser

Eski 02-13-2007   #1
Ergenekon

Kim Fazla Keser

Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş
Birinci adam sabahları erkenden kalkıyor, gün boyunca bir ağaç devrilirken hemen diğerine geçerek ağaç kesiyormuş Gün boyu ne dinleniyor, ne de öğle yemeği için kendine vakit ayırıyormuş Akşamları da arkadaşından bir kaç saat sonra ağaç kesmeyi bırakıyormuş
İkinci adam ise arada bir dinleniyor ve hava kararmaya başladığında evine dönüyormuş
Bu hafta boyunca bu tempoda çalıştıktan sonra ne kadar ağaç kestiklerini saymışlar
Sonuç : İkinci adam çok daha fazla ağaç kesmiş
Birinci adam öfkelenmiş:
"Bu nasıl olabilir? Ben senden daha fazla çalıştım Senden önce işe başladım, senden sonra işi bitirdim Ama sen daha fazla ağaç kestin Bu işin sırrı ne?"
İkinci adam yüzünde bir tebessümle cevap vermiş:
"Ortada bir sır yok Sen durmaksızın çalışırken, ben arada bir dinlenip baltamı biliyordum Keskin baltayla, daha az çaba ile daha çok ağaç kesilir"
Kendimizi geliştirmek, baltamızı bilemektir Kendimize zaman ayırıp, yaşamımızı objektif bir bakışla gözden geçirmektir Zayıf bulduğumuz alanlarımızı geliştirmek için çaba harcamaktır Bu zihnimizin, ruhumuzun, karakterimizin güçlenmesi için bir koşuldur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 02-13-2007   #2
J_TERRY

guzelmıs paylasımın ıcın saol
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com