|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilmecesinin, cevabı, dağı, denizi, kuşu, taşı, yok |
![]() |
Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin CevabıDağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabı Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabı : HARİTA dır [img]images/smilies/maxih1 (14) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin Cevabıteşekürler bilmiyoduk sankiiii :) :) evet bilmiyodumm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dağı Var Taşı Yok Denizi Var Kuşu Yok Bilmecesinin CevabıAlıntı: ceynur´isimli üyeden Alıntı teşekürler bilmiyoduk sankiiii :) :) evet bilmiyodumm Bunlarada bak bakalım içerisinde daha bilmediğin bir çok bilmece olduğundan eminim BİLMECELER Ağzından yer ağzından kusar ![]() Altı kara, üstü kara içindeki beyaz para ![]() Altı demir üstü demir, içinde büyük amir ![]() Baldan tatlı zehirden acı ![]() Ben giderim o gider önüm sıra tim tim eder ![]() Benim adım iki hece, çalışırım gündüz gece ![]() Bilmece bildirmece, el üstünde kaydırmaca ![]() Bir ağacı oymuşlar, içine dünyayı komuşlar ![]() Bir evim var dört odası var ![]() Bir yumağım var ![]() ![]() Cansız canlıyı tartar ![]() Çarşıdan aldım bir tane eve getirdim bin tane ![]() Çarşıdan alınmaz, yağlığa konulmaz, ondan tatlı bir şey olamaz ![]() Dağa varır seslenir eve varır yaslanır - Balta Dağı var taşı yok, denizi var kuşu yok ![]() Dal ucunda kırmızı gelin ![]() Dal ucunda kitli sandık ![]() Dam başında dana oynar, kaç dedim yine oynar ![]() Dört kardeş ev yapar ![]() Dört kardeş bir kuyuya taş atar ![]() Dut ağacını oyarlar, içine mani koyarlar, ağlama tonton ağlama, kulağını bükerler ![]() Dışı kazan karası, içi un helvası ![]() Elden ele dilden dile, bunu bilmeyen kertenkele ![]() Elinde kantar, altını tartar ![]() Ev üstünde şapkalı Ahmet ![]() Fil fillice, boynu eğrice ![]() Gündüz kalede, gece belada ![]() Het dedim, hüt dedim, git şuraya yat dedim ![]() Hoplayarak yürür, patlayarak ölür ![]() Kapıyı açar, örtmeden kaçar ![]() Karınca kaderince, yol yapar ince ince ![]() Kat kat katmer değil, yenilir elma değil ![]() Küçücük dalı var, kadifeden donu var ![]() Küçük mezar, dünyayı gezer ![]() Küçük küçük odalar, birbirini kovalar ![]() Kırmızı kabugun üzerine beyaz güvercin dizili ![]() Kısa boylu, kadife donlu ![]() Pişirirsen aş olur, pişirmazsen kuş olur ![]() Sabahleyin kalktım çatal kuyuya düştüm ![]() Sarı sarı sarkar, düşerim diye korkar ![]() Soktum doldu çektim soldu ![]() Suya atarım ıslanmaz, etini keserim seslenmez ![]() Sıra sıra odalar, bir birini kovalar ![]() Şekere benzer tadı yok, gökte üçar kanadı yok ![]() Tavuktan küçük, insandan büyük ![]() Üstünden ot biçtim, altından süt içtim ![]() Uzunlugu urgan gibi, genişliği yorgan gibi ![]() Yarım kaşık, duvara yapışık ![]() Yazın giyinir, kışın soyunur ![]() Yer altında sakallı dede ![]() Yer altında gezer, yedi gelinden güzel ![]() Yol ortasında kilitli sandık ![]() Yol üstünde bulgur kazanı ![]() Yük üstünde kıllı yumak ![]() Şu dünyada üç şey yok dedi : a) Göğün direği yok b) Denizin kapağı yok c) Kızıl otun tohumu yok Bir kuyum var, içinde iki türlü suyum var Pencereye bir kuş geldi, cak dedi cuk dedi ![]() Biz biz idik, otuz iki kız idik Akşam oldu dizildik, sabah oldu silindik ![]() Çarşıdan alınmaz Mendile konulmaz Tadına doyulmaz - Uyku Kırk kız idik, bir dala dizildik Kırkıncı geldi kıramadı, Vurguncu geldi vuramadı ![]() Burda baktım emir memir Yanına vardım kitli demir Açtım baktım arı boku Yedim baktım altın topu - Bal Hey hırt katı, hırt katı, Kırmızıdır üst katı, Yapmacılar yapamaz, Çatmacılar çatamaz, Bu Allahın hikmeti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|