Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deneme, yazıları

Deneme Yazıları

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deneme Yazıları

"insan beyni ile ağzı arasındaki mesafe ,eli ile beyni arsındaki mesafenin milyonda biridir ki bu yüzden insanoğlu bin söyler bir ya da hiç yazar" sözünü genişleterek bir deneme nasıl yazabilirim?
Alıntı Yaparak Cevapla

Deneme Yazıları

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Deneme Yazıları

Alıntı:

defne altın´isimli üyeden Alıntı

"insan beyni ile ağzı arasındaki mesafe ,eli ile beyni arsındaki mesafenin milyonda biridir ki bu yüzden insanoğlu bin söyler bir ya da hiç yazar" sözünü genişleterek bir deneme nasıl yazabilirim?

en yakın yazı bunu bulabildim

[img]images/smilies/maxih1 (21)gif[/img]

İnsan Beyni

İnsan şu dünyadaki en muhteşem varlık benceDüşünüyor,konuşuyor,anlatıyor,oynuyor, yürüyo r ve şu an aklıma gelmeyen pek çok şey yapıyorMesela benim ilgimi en çok çeken şeyi ele alayım:BEYİNHer canlı varlığın beyni vardırİşte bizi diğer varlıklardan ayıran şey de buBeynimizin düşünebilmesiHiç merak edip beynin içine gerçek olmasa da baktınız mı?Ben baktımİçinde beyaz bir sıvı var ve ondan biraz koyu bir sıvı daha varGaliba biz insanları yöneten o muhteşem şey bir beyaz sıvı

İnsanlar beyinlerinin çok ufak bir kısmını kullanabiliyorBir makalede okumuştum bunun nedeni beyindeki nöronların kendini yenileyememesi imişDüşünsenize beyninizin %100’ünü kullandığınızıHeralde tüm gün bir yerde oturursunuz ha pardon uçabilirsiniz deÇünkü beyninin tamamını kullanan insan düşünce gücüyle herşeyi yapabilirBir evin yok oluğunu düşünür ve ev yok olurSadece düşünce gücüyle muhteşem olurdu doğrusuAma bir bilim adamı bile,yanlış hatırlamıyorsam beyninin sadece %4’ünü kullanabiliyorsa örneğin Einstein biz sadece %1’ini ya da daha azını kullanıyoruzAslında Einstein kötü bir örnekti çünkü onun beyni diğerlerininki gibi değildiO,ölünce beyninin incelenmesini istemişDr Harvey onun beynini incelemek için tam 240 parçaya bölmüşOnun beyninde bir tarafın,adını hatırlamıyorum,normal bir insandan %15 daha gelişkin olduğunu söylemiş ki bu yüzden Einstein da olağanüstü bir fizik ve matematik dehasıydıOnun gibi olmayı isterdim aslındaDünyanın gelmiş geçmiş en iyi bilim adamlarından biri,ne muhteşemAma her güzelin bir kusuru vardır Einstein’ın dav armış,fazla bilgi sahibi olmaktan heralde delirmişAma değer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com