|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgiler, hakkında, helitam, hemşirelik, lisans, programı, tamamlama |
![]() |
Hemşirelik Lisans Tamamlama (Helitam) Programı Hemşirelik Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hemşirelik Lisans Tamamlama (Helitam) Programı Hemşirelik Hakkında BilgilerHemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Hemşirelik Hakkında Bilgiler Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Hemşirelik Hakkında Bilgiler 2009-2010 egitim- ögretim yilinda ögrenci kabulüne baslayan, Hemsirelik Lisans Tamamlama (HELITAM) Programi, kamu veya özel sektörde görevli olan Hemsirelik ile Saglik Memurlugu bölümü/programi ön lisans mezunu saglik çalisanlarinin, uzaktan egitim yoluyla 2 yil süren egitimler sonucunda lisans mezunu olmalari amaciyla Saglik Bakanligi ile Üniversitemiz arasinda yapilan protokole bagli olarak yürütülmektedir ![]() HELITAM Programina kayit yaptiracak ögrenciler ilgili mevzuat geregince üniversite ögrencisi statüsünü kazanacak olup, kendilerine Atatürk Üniversitesi Ögrenci Kimlik Belgesi verilecek ve bu ögrenciler bütün ögrencilik haklarindan yararlanacaklardir ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı Nedir? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı; Kamu veya özel sektörde çalışmakta olan Hemşirelik ile Sağlık Memurluğu bölümü/programı ön lisans mezunu sağlık çalışanlarının uzaktan eğitim yoluyla lisans tamamlama eğitimlerini gerçekleştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında yapılan protokole bağlı olarak yürütülen bir lisans tamamlama programıdır ![]() Ders içerikleri ve sınavların hazırlanması Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından, programın yürütülmesi ise Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılmaktadır ![]() Programdan kimler yararlanabilir? Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında yapılan protokol ve buna bağlı olarak yayımlanan genelge hükümlerine göre Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programına; Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu programı/bölümü mezunları kayıt için başvurabilmektedirler ![]() Programa ne kadar süre ile öğrenci alınacaktır? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programına 2009–2010 öğretim yılı ile 2010–2011 öğretim yıllarında olmak üzere iki öğretim yılında öğrenci alınacaktır ![]() Programdan mezun olmak için süre sınırlaması var mıdır? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programından, kayıt olunan tarihten itibaren, 4 yıl içerisinde mezun olmak mecburidir ![]() ![]() Programa kayıt yaptıracakların statüsü ne olacaktır? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programına kayıt yaptıracak öğrenciler ilgili mevzuat gereğince üniversite öğrencisi statüsünü kazanacak olup, kendilerine Atatürk Üniversitesi Öğrenci Kimlik Belgesi verilecektir ![]() Programdan mezun olanlara ne tür bir diploma verilecektir? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programının tüm derslerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, ‘Hemşirelik Lisans' diploması verilir ![]() Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı için ücret yatırılacak mıdır? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı öğrencilerinin 2010-2011 öğretim yılında yatıracakları ücretler; 1 ![]() 2 ![]() ![]() Ücretler hangi miktarlarda ve hangi aylarda ödenecektir? Ödenecek ücretler ve ödeme bilgileri aşağıya çıkartılmıştır; 1 ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() Bu ücretler dışında herhangi bir ücret yatırılacak mıdır? Belirtilen ücretler dışında bankaya herhangi bir ad altında (havale, hesap işletim ücreti vs ![]() ![]() Ödemeler nasıl yapılacaktır? Ödemeler hesap numarasına gerek duyulmadan tüm Vakıfbank Şubelerinden, Kurum Tahsilât İşlemleri üzerinden T ![]() ![]() ![]() Ders kaydımı nereden ve nasıl yapabilirim? Öğrencilerimizin kesin kayıtlarını yaptırmalarını müteakip ders kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır ![]() Dersleri nereden ve nasıl takip edebilirim? Dersler internet üzerinden Müdürlüğümüz web sayfası kullanılarak takip edilecektir ![]() ![]() Ders materyallerine ulaşmak için kullanacağım şifre ve kullanıcı adı nedir? Uzaktan Eğitim Sistemine giriş için kullanılan Kullanıcı Adı ve Şifreniz, öğrenci işleri otomasyonuna giriş için kullanılan kullanıcı adı (TC Kimlik Numarası) ve parola ile aynıdır ![]() Ders içeriklerini görmek için giriş yaptığımda sistem kullanıcı adı ve şifreyi kabul etmiyor, ne yapabilirim? Uzaktan Eğitim Sistemine giriş için kullanılan kullanıcı adı ve şifre, öğrenci işleri otomasyonuna giriş için kullanılan kullanıcı adı (TC Kimlik Numarası) ve şifre ile aynıdır ![]() ![]() Dersleri takip edebilmek için nelere ihtiyaç duyulmaktadır? İnternete bağlı bilgisayar ve dersleri sesli olarak dinleyebilmek için hoparlör ya da kulaklık gerekmektedir ![]() ![]() Dersler nasıl yürütülecek ve ders materyallerine nasıl ulaşılacaktır? Dersler internet üzerinden Müdürlüğümüz web sayfası kullanılarak takip edilecektir ![]() ![]() ![]() Derslere ait dokümanlara (pdf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dersler için herhangi bir kitap veya materyal alacak mıyım? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı için Müdürlüğümüz web sayfası üzerinden erişilebilecek olan ders materyalleri dışında herhangi bir yazılı veya görsel materyale ihtiyaç bulunmamaktadır ![]() Uygulama (Staj) dersleri nasıl yürütülecektir? Uygulama derslerinin yürütülmesinden sorumlu koordinatör kuruluş Sağlık Bakanlığı'dır ![]() ![]() Uygulama (Staj) dersleri nerede yapılacaktır? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı öğrencileri uygulamalarını, bulundukları ildeki Devlet Hastaneleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, bu özellikte hastanelerin bulunmadığı illerde ise uygulama ölçütlerine uygun Devlet Hastanelerinde yapılabilir ![]() Uygulama (Staj) dersleri hangi alanlarda yapılacaktır? Uygulamalar; İç Hastalıkları, Genel Cerrahi ![]() ![]() Ders veya derslerden kalınması durumunda ne olacaktır? Başarısız öğrenciler sonraki yıl başarısız olduğu ders(ler)i alarak öğrenimine devam ederler ![]() ![]() ![]() Daha önce başka herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başarmış olduğum bir dersten muaf olabilir miyim? Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı kapsamında daha önce başka herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başarmış olduğunuz bir ders için muafiyet söz konusu değildir ![]() Kaydımı Sildirmek İstiyorum, ne yapmalıyım? Kaydınızı silmek isteğinizi belirten bir dilekçe ile Müdürlüğümüze müracaat etmeniz halinde talebiniz değerlendirmeye alınacak ve Müdürlüğümüz Yönetim Kurulu Kararı ile kaydınız silinebilecektir ![]() ![]() Kaydımı sildirerek yapmış olduğum ödemelerin iade edilmesini istiyorum, ne yapmalıyım? Müracaatınız halinde Müdürlüğümüz Yönetim Kurulu Kararı ile kaydınız silinebilecektir ![]() ![]() Sınavlar tek oturum halinde mi olacak? Yoksa belirlenen hafta içerisinde istediğimiz dersten istediğimiz saatte sınav olabilecek miyiz? Sınavlar için belirlenen tarihler arasında olmak şartıyla istediğiniz dersten istediğiniz saatte sınav olabileceksiniz ![]() ![]() ![]() Sınavların sorulara göre süresi yetersiz ![]() Sınav süreleri soru sayısına ve sorunun zorluk seviyesine bağlı olarak dersin öğretim elemanları tarafından belirlenmekte olup, soruların çözülmesi için ideal süre öğrencilere verilmektedir ![]() Sınavların soru sayısı fazla ![]() Sınav sorularının sayısı belirlenirken yürütülen derslerin kapsamı, özellikleri ve test sınavları için gerekli olan soru sayısı göz önünde bulundurulmaktadır ![]() ![]() Sınavlarda başarı notu 50 puan mı? Sınavların değerlendirilmesi nasıl olacak? Bir ders için yapılan, 1 ![]() 2 ![]() Yılsonu (final) sınav notunun %80’inden elde edilen toplam başarı notunu oluşturmaktadır ![]() ![]() Örneğin; bir dersin; 1 ![]() 2 ![]() Yılsonu (final) sınavından aldığınız not 55 olsun ![]() Bu durumda o derse ait başarı notu şu şekilde hesaplanacaktır; 1 ![]() 2 ![]() Yılsonu sınavının dersin başarı notuna katkısı 55 * 0,80 = 44,0 olarak hesaplanacak, dolayısıyla bu dersin geçme notu (2,0+5,0+44,00) 51,00 olacaktır ![]() ![]() Final Sınavı vize sınavları gibi online olarak yapılamaz mı? Mevzuat açısından uygun olmadığı için Final sınavları vize sınavları gibi online ortamda yapılmayacaktır ![]() Pedagoji eğitimi ne zaman alacağız? Eğitim süremiz içerisinde Pedagojik eğitimimizi de tamamlamış olacak mıyız? Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programında Pedagojik Formasyon Eğitimi verilmesi söz konusu değildir ![]() ![]() Form sayfasında yer alan … ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Programın Amacı 2009-2010 eğitim- öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayan, Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELİTAM) Programı, kamu veya özel sektörde görevli olan Hemşirelik ile Sağlık Memurluğu bölümü/programı ön lisans mezunu sağlık çalışanlarının, uzaktan eğitim yoluyla 2 yıl süren eğitimler sonucunda lisans mezunu olmaları amacıyla Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında yapılan protokole bağlı olarak yürütülmektedir ![]() ![]() HELİTAM Programında ilk yıl Hemşirelik esasları, Hemşirelik felsefesi ve temel kavramlar, Hemşirelikte eğitim, Temel bilgi teknolojileri ve Biyoistatistik dersleri; ikinci yıl ise, Sağlık mevzuatı ve hemşirelik, Hemşirelikte kişilerarası ilişkiler ve iletişim, Yönetim ve organizasyon, Sosyal antropoloji ve Hemşirelik bakım yönetimi dersleri bulunmaktadır ![]() ![]() Öğrenci Kabulü Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında yapılan protokol ve buna bağlı olarak yayımlanan genelge hükümlerine göre HELİTAM Programına; Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu programı/bölümü mezunları kayıt için başvurabilmektedirler ![]() ![]() Derslerin İşlenişi HELİTAM programında çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden “uzaktan eğitim” yöntemiyle yürütülecektir ![]() ![]() ![]() ![]() Ölçme Değerlendirme Faaliyetleri Öğrencilerin Öğretim Yönetim Sistemi üzerindeki tüm faaliyetleri kaydedilmektedir ![]() ![]() Öğrenciler vize sınavlarını Öğretim Yönetim Sistemi üzerinden olmaktadırlar ![]() HELİTAM Programında dönem içinde iki ara sınav (vize), bir dönem sonu sınavı (final) yapılmaktadır ![]() ![]() Sınavların başlangıç ve bitiş tarihleri akademik takvimde yer almaktadır ![]() Başarı notunun belirlenmesinde ara sınavların % 10 ve yarıyıl sonu sınavının ise % 80 ağırlığı bulunmaktadır ![]() Programdan Mezun Olabilmek İçin Gerekli Koşullar Öğrenciler programdan mezun olabilmek için programdaki derslerin tümünü almak ve 240 saat staj yapmak zorundadırlar ![]() Ders Materyalleri * E-öğrenme paketi: E-öğrenme paketleri öğrenci gelişim takibine uygun olarak tasarlanmıştır ![]() * Ders notu: İlgili dersin öğretim üyesi/üyeleri tarafından haftalık ders notları hazırlanacaktır ![]() * Online kaynaklar: Derslerin öğretim üyeleri öğrencileri, derslere yardımcı kaynak niteliği taşıyacak web adreslerine yönlendireceklerdir ![]() Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı 2010-2011 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Akademik Takvimi Başlangıç Bitiş Ders Kaydı ATAUZEM tarafından yapılacaktır ![]() Öğretime Başlama 31 Ocak 2011 Uzaktan Eğitim Ders Uygulamasının Sonu 06 Mayıs 2011 2 ![]() Final Sınavı 08 Mayıs 2011 Bütünleme Sınavı 03 Temmuz 2011 Harç Ödemeleri Hakkında Yürütmekte olduğumuz programların uzaktan eğitim gideri ve harç ödemeleri Vakıf Bank şubeleri veya internet bankacılığı üzerinden kurum tahsilatı yoluyla yapılmalıdır ![]() ![]() ------------------------------------------------------------- Bankaya ödemeyi yaptıktan sonra ne yapmam gerekir? Bankaya yaptığınız ödeme sistemimize aynen yansımaktadır ![]() ![]() Öğrenci kimliğim elime ulaşmadı ![]() Öğrenci kimliğiniz elinize ulaşmadığı takdirde ATAUZEM Öğrenci işlerine durumunuzu belirtilen bir e-mail ya da dilekçe yollayabilirsiniz ![]() Kimlik bilgilerimdeki değişiklikleri kime, nasıl bildirmeliyim? Kimlik bilgilerindeki değişiklikleri ATAUZEM Öğrenci İşlerine bildirmeniz dilekçe yolu ile bildirmeniz gerekmektedir ![]() Öğrenci belgesi istiyorum ![]() Öğrenci belgesi isteğinizi dilekçe yoluyla kurumumuza bildirmeniz gerekmektedir ![]() ![]() ![]() Otomasyona nasıl girebilirim? Üniversitemiz web portalında ( Register or Login ) Hızlı Erişim başlığı altında Öğrenci Bilgi Sistemi linki tıklandığında öğrenciliğiniz ile ilgili olarak yapılması gereken iş ve işlemler için hazırlanan program sayfası açılacaktır ![]() ![]() Otomasyon için gerekli şifremi unuttum ![]() Şifrenizi bilmiyorsanız veya unutmuş iseniz; Üniversitemiz web portalında ( Register or Login ) Hızlı Erişim başlığı altında yer alan Öğrenci Bilgi Sistemi linkini tıklamanız gerekmektedir ![]() ![]() ![]() Şifresini hatırlamak isteyen öğrencilerimizin bu ekranda yer alan Öğrenci Şifre Hatırlatma sekmesini tıklamaları gerekmektedir ![]() ![]() ![]() Notlarımı nasıl görebilirim? Otomasyona Kullanıcı Adı ve Şifrenizi girerek ulaşacağınız ekranda Öğrenim Bilgileri sekmesinin altındaki Not Kartı linkini tıklayarak Notlarınızı harf notu olarak, Sınav Sonuçlarını tıklayarak ise dönem içinde aldığınız notları puan olarak görebilirsiniz ![]() ![]() Otomasyondaki kişisel bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim? Otomasyona Kullanıcı Adı ve Şifrenizi girerek ulaşacağınız ekranda Kişisel Bilgiler sekmesinin altındaki Özlük Bilgileri linkini tıklayarak kişisel bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz ![]() ![]() Ödeme planımı nasıl görebilirim? Otomasyona Kullanıcı Adı ve Şifrenizi girerek ulaşacağınız ekranda Kişisel Bilgiler sekmesinin altındaki Özlük Bilgileri linkini tıklayarak Harç Durumu alanından yaptığınız ödemelerin bilgisini edinebilirsiniz ![]() Derslerim tamamlanmış görünmüyor ![]() Haftalık içerikler ile birlikte değerlendirme sorularını cevaplandırıyor ve sonuç sayfasını görüyor iseniz tamamlanmış görünmemesi herhangi bir sorun teşkil etmemektedir ![]() ![]() 1 ![]() -------------------------------------------------- Ders Adı KrediSaati Biyoistatistik 4 Hemşirelik Esasları 12 Hemşirelik Felsefi ve Temel Kavramlar 6 Hemşirelikte Eğitim 5 Temel Bilgi Teknolojileri 4 2 ![]() ------------------------------------ DERS ADI KREDİ SAATİ Hemşirelikte Kişiler Arası İlişkiler ve İletişim 6 Yönetim ve Organizasyon 6 Sosyal Antropoloji 6 Hemşirelik Bakım Yönetimi 12 Sağlık Mevzuatı ve Hemşirelik 6 BAŞARILAR DİLERİM ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|