![]() |
Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri - Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri - Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli EseriÖmer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri - Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri - Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri Sarıkız Mermerleri Afrodit, aşk tahtını kurmuş yüksek başında, Yakubun rüyasından sanki iz var taşında ![]() ![]() ![]() Şahikanda yaşamış efsane dünyaları, Senden birer parçaymış kainatın dağları ![]() ![]() ![]() Yalçın tepelerinde kartal saklı yuvalar, Eteğinde Aşil'den ses veren Truvalar; Binbir çiçek açarken ormanlarında yer yer, Saçlarını tararmış körfezinde periler ![]() ![]() ![]() Bahar, meşalelerle sende alkışlanırmış, Yapraklar solarken de başında ağlanırmış ![]() ![]() ![]() Venüs, şen sahilinde yatarmış kumsallara, Her taşın bir taç gibi sunulmuş krallara ![]() ![]() ![]() İlyad'ı çamlarının dibinde yazmış Homer, Lesbos'tan akşamları seyretmiş seni Bodler ![]() ![]() ![]() Barbaros, göklerinde tanımış ülkelerini, Yeşil ormanlarında yapmış gemilerini ![]() ![]() ![]() Sarıkız'ın derdiyle çatlamış kayaların, Sarıkız'ı anarak esiyormuş rüzgarın ![]() ![]() ![]() Taşında ve suyunda ağlıyor onun sesi, Zümrüt tepelerinde türkmenlerin kabesi ![]() ![]() ![]() Mağrur güzelliklerin ruhunda ve tenimde, Senin yüksek başından dileğim var benim de ![]() ![]() ![]() Bir şey istemiyorum, ne çiçek, ne de çemen ![]() ![]() ![]() Ne dağ çileklerinden, ne beyaz çam balından, Ne gemiler yapılan o kızıl çam dalından ![]() ![]() ![]() Ne ceylan, ne de ince türkmen dilberlerinden ![]() ![]() ![]() Bir parça istiyorum meşhur mermerlerinden ![]() ![]() ![]() Ne üstüne destanlar, sevdalar yazmak için; Ne şekilsiz derdime bir şekil kazmak için ![]() ![]() ![]() Fıskiyeli havuzlar, heykeller kurmuyorum; Mermerinden saraylar yapıp oturmuyorum; Bir şelale parçası, bir kevser ister gibi, Onu çürütmeyecek bir cevher ister gibi; Bir parça istiyorum meşhur mermerlerinden ![]() ![]() ![]() Ne ceylan, ne de ince türkmen dilberlerinden; Sarıkız'ın gözyaşı damlamış bir yerinden Bir parça istiyorum meşhur mermerlerinden ![]() ![]() ![]() Toprağına gömdüğüm bir dağ sümbülü için, Eteğine koyduğum bir küçük ölü için ![]() ![]() ![]() Ömer Bedrettin Uşaklı |
![]() |
![]() |
![]() |
Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri - Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli Eseri - Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Önemli EseriESERLERİ Deniz Sarhoşları,1926, (değiştirilmiş 2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|