![]() |
Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Güzel Şiiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Güzel ŞiiriÖmer Bedrettin Uşaklı'nın En Güzel Şiiri Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Güzel Şiiri 1 Aşkımın Kini 2 Bir Hançer İstiyorum 3 Dağ Başında Bir Gece 4 Deniz Hasreti 5 Deniz Sarhoşları 6 Efenin Bayramı 7 Efenin Müjdesi 8 Engin Şarkısı 9 Kim Bilir? 10 Sarıkız Mermerleri 11 Sevgiliye 12 Sevgiliye Üç Sual 13 Sılaya Giderken 14 Son Dilek 15 Veda 16 Yıldızların Altında Kim Bilir? Güneşle beraber söndüğüm akşam, Ağlayacak hangi rüzgâr, kim bilir? Mermer bir heykele döndüğüm akşam, Baş ucumda kimler yanar, kim bilir? Her yanında yanık bülbüller öten Bahçelerden bir gün sessiz geçerken Tabutumu yeşil dallar içinden Seyredecek hangi bahar, kim bilir? 'Nerde bizi candan seven o yolcu? ' 'Niçin türküleri aksetmez oldu? ' Diyerek ruhuma çam kokusunu Yollayacak hangi dağlar, kim bilir? O yıl güllerimi kimler derecek? Bağımda üzümler nasıl erecek? Bana en son yudum suyu verecek Hangi pınar, hangi pınar, kim bilir? Ömer Bedrettin Uşaklı Sevgiliye Üç Sual İnerken çiçekli bir uçuruma Gönül yoldaşından ayrılır mısın? Çıplak kollarına hasret boynuma Bir çılgın neşeyle sarılır mısın? ![]() ![]() ![]() Gece bahçelerde kalma her zaman, Şen güneş yüzüne doğmadan uyan ![]() Bir sabah rüyanı tamamlamadan Uykundan uyanırsam darılır mısın? ![]() ![]() Ömer Bedrettin Uşaklı Son Dilek Aşıkım, dağlara kurulu tahtım, Çobanlar bağrımı dağlarda geçer, Günümü yıl eden şu kara bahtım, Engin gurbetlerden çağlarda geçer Hasretle doldurur geçtiğim yeri, Vahşi kuş sesleri, yaban gülleri Bazen Akpınar'a giden bir peri, İnce yollarımı bağlarda geçer Örtse gözlerimi sonsuz bir diyar Mezarım kalsa dağlara yadigar, Gönlümü çiğneyip geçen nazlı yar, Belki mezarımdan ağlar da geçer ![]() Ömer Bedrettin Uşaklı |
![]() |
![]() |
![]() |
Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Güzel Şiiri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömer Bedrettin Uşaklı'nın En Güzel ŞiiriBir Hançer İstiyorum Aylar var ki, ey Tanrım, görünmez oldu yüzüm, Dor atlı yaylıların süslü aynalarında ![]() ![]() ![]() Aylar var ki hastayım, aylar var ki öksüzüm ![]() ![]() Dağlar önümde boy boy, güneş gözümde tel tel; At üstünde söylenen şiirler kadar güzel, Türküler yakılacak ölümler istiyorum ![]() Bayburd'un kalesinden sakatlar geçmez elbet; Çoruh'un sularından hastalar içmez elbet, Yiğitçe saplanacak bir hançer istiyorum ![]() Ömer Bedrettin Uşaklı |
![]() |
![]() |
|