09-30-2013
|
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Çocuğun Gelişiminde Okul Mu Aile Mi Önemlidir?
Çocuğun gelişiminde önce aile gelir çocuk eğitimi ailesinden iyi alırsa,okulda verilen eğitimi daha çok kavrar ve benimser Eğitimde önce aile sonra okul gelir Aile de başlayan eğitim okulun verdiği eğitimle bütünleşerek çocuğun gelişimini en üst seviyeye çıkarır Tabiki ailesinden iyi eğitim almamış çocuklar okuldaki eğitimcilerin sayesinde çok üst sıralara gelmişlerdir Size bir örnek vereyim Benim babam çok başarılı bir ilkokul öğretmeniydi okulunda bir olay oluyor öğrencilerinden biri çok yaramaz,saygısız,sorun çıkaran bir çocuk Ailesi ne yapsa bu çocuğu terbiye edemiyor bir gün bu çocuk okuldaki bayan öğretmeninin kafasına yumurta atıyor ögretmenine hakaret ve saygısızlık yapıyor Öğretmen şikayetçi oluyor ve çocuğu okuldan atmaya karar veriyorlar Rahmetli babam ,olmaz diyor bu çocuğu benim sınıfıma verin,ben okutayım sorumluluk bana ait olsun diyor ve çocuğu babamın sınıfına veriyorlar o haylaz,saygısız,yaramaz çocuk,terbiyeli,söz dinleyen başarılı bir öğrenci oluyor okulunu bitiriyor iyi yerlere geliyor Annesi bizi görse hala babama dua ediyor Bu örnek okulun çocuğun gelişiminde ne kadar önemli olduğunu gösteriyor,
Biraz olsun yardımım dokunmuşsa ne mutlu bana  başarılar   
|