Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arsenik, elementi

Arsenik Elementi

Eski 06-05-2009   #1
Şengül Şirin

Arsenik Elementi

ing Arsenic
Sembolü: As
Atom Numarası: 33
Atom Ağırlığı: 7492160 gr/mol
Yoğunluk: 5727 gr/cm3
Erime noktası: 817 oC
Kaynama noktası: 614 oC

Buyrun toksik elementlerin elebaslarindan birisi Napolyon’dan Banglades’teki bircok kisinin olumune kadar sorumlu tutulan bir element ile basbasayiz Herhangi bir romanda ‘arsenik zehirlenmesi’nden bahsedildigini gorebilirsiniz, hele bir de cinayet/polisiye romanlariysa arsenik bu tur kitaplar icin bicilmis kaftandir

Okudugunuz romanda arsenik kelimesi gecmeye baslamissa bilin ki yazarimiz yakinda kahramanlarindan birini ortadan kaldirmaya niyetlenmistir Ilisilmemesi gereken atomlardan biridir O yuzden sozu kisa kesiyor, arsenik’i kendi haline birakiyorum
Bulunusu: Arsenik bilesiklerinin Misir, Yunan ve Cin uygarliklari tarafindan elde edildigi bilinse de element olarak ilk defa Albert Magnus tarafindan 1250′li yillarda elde edilmistir

Genel ozellikleri arasina sublimlesebilme ozelligini de eklemek lazim

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com