![]() |
Ösym 'Den Süpriz Başörtüsü Kararı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ösym 'Den Süpriz Başörtüsü KararıÖsym 'den Süpriz Başörtüsü Kararı Ösym 'den Süpriz Başörtüsü Kararı ![]() Üniversiteye kayıtta başı açık fotoğraf şartı kaldırıldı ![]() Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzundan, üniversiteye yerleşmeye hak kazanan adaylardan kayıt yaptırırken istenen fotoğrafların ''son altı ay içinde önden, başı açık; adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olması'' koşulunu çıkardı ![]() ÖSYM, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu adaylara ''ön bilgi'' vermek amacıyla internetten yayımladı ![]() Kılavuza göre, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandıktan sonra, sınavı kazanan adaylar tercih işlemlerini 25 Temmuz-5 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapabilecekler ![]() Tercih işlemleri internet üzerinden veya lise müdürlüklerinden oluşan başvuru merkezleri aracılığıyla yürütülecek ![]() ![]() ![]() Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan adaylar kayıtlarını 5-9 Eylül 2011 tarihleri arasında yapacak ![]() ![]() ![]() Ayrıca eski kılavuzdaki, ''Yükseköğretim öğrencileri kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar'' ifadesi de kaldırıldı ![]() ![]() İTİRAZ SÜRESİ YARIYA İNDİRİLDİ Bu arada, yerleştirme sonuçlarının incelenmesini isteyen adaylara verilen 30 günlük süre 15 güne indirildi ![]() ![]() Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın adresi, T ![]() ![]() ![]() Öte yandan sınavlarda kullanılan soru kitapçıklarının sınav sonuçlarının ilanından 1 yıl sonra, cevap kağıtlarının ise 2 yıl sonra imha edilmesi kuralı getirildi ![]() |
![]() |
![]() |
|