![]() |
Türk Tarih Kurumu Başkanı - Türk Tarih Kurumu Başkanı Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Tarih Kurumu Başkanı - Türk Tarih Kurumu Başkanı Kimdir?Türk Tarih Kurumu Başkanı - Türk Tarih Kurumu Başkanı Kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanı - Türk Tarih Kurumu Başkanı Kimdir? Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Doğum Yeri ve Yılı : Kabataş, Ordu – 1945 ![]() Halen Bulunduğu Görev: Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim-Öğretim: - İlköğretim (Merkez İlkokulu, Gölköy, Ordu), 1956 -Ortaöğretim (Gölköy Merkez Ortaokulu, Ordu Lisesi), 1963 -Lisans , Ankara Üniversitesi, 1967 -Sosyal Tarih Doktorası, Université de Paris IV – Sorbonne, 1975 Tez Konusu:Institution du v**f au XVIIIè siècle en Turquie -étude socio-historique -Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalında Doçent, 1983 Tez Konusu: Tahrir Defterlerine Göre Canik-i Bayram (Ordu) Kazası’nın Sosyal ve Ekonomik Tarihi -Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında Profesör, 1988 Medenî Hâli: Evli : Emine Yediyıldız Çocukları: -Numan Yediyıldız, Kurmay Binbaşı, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Anabilim Dalında Bilim Uzmanı, Sistem Mühendisliği Anabilim Dalında Bilim Uzmanı ![]() -Ahmet Necmi Yediyıldız, Bankong’da Serbest İşadamı Araştırma ve Uzmanlık Alanları: Tarihte Yöntembilim ve Türk toplum ve kültür tarihi Lisansüstü Eğitim-öğretim Faaliyetleri: Tarih Metodolojisi, Toplum, Kültür ve Ekonomi Tarihi alanlarında yüksek lisans ve doktora |
![]() |
![]() |
|