![]() |
Dünyamız Ve Uzay İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyamız Ve Uzay İle İlgili ŞiirlerDünyamız ve Uzay ile İlgili Şiirler Dünyamız ve Uzay ile İlgili Şiirler ![]() Al Beni Uzay Amca Yıldız yıldız gözleriyle, Her gece tam saat onda, Evimi gözetleyen uzay amca… Beni de, Bir yıldız say, Koy göğün en uzak ucuna ![]() Güneşle gülümse bana, Ay dede ile el salla, Bu gece gel yanıma ![]() uzay Yıldız yıldız gözleriyle, Her gece tam saat on on ikide, Penceremi gözetleyen uzay amca… Beni de, Al koynuna… Kardeş eyle, Binlerce yıldızınla ![]() Güneşinle gülümse, Ay dede ile el salla, Bu gece gir rüyama ![]() Ahmet YOZGAT |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyamız Ve Uzay İle İlgili Şiirler1 - Teleskop gök cisimlerinin incelenmesi, gözlenmesi ve gök bilimi eğitimi için vazgeçilmez bir araçtır ![]() ![]() 2- Astronomi adında bir bilim dalına sahip olamaz ve Dünya'mız dışındaki gök cisimlerinden habersiz olurduk ![]() 3- Aynı zamanda dilimize astronomi bilimi ile ilgili terimler girmezdi ![]() 4 - Evren ve uzay hakkında hiçbir bilgi edinemeyeceğimiz gibi Dünya'mızın bunlar arasındaki konumunu kavrayamaz, yaşadığımız yeryüzünü tam anlamıyla inceleyip tanıyamazdık ![]() 5 - Güneş sistemi ve yıldızlar hakkında bilgi sahibi olamazdık ![]() Günümüzde kullanılan modern teleskoplar, mercekler ve aynalarının kullanımın ötesine geçmiş ve uzaktaki galaksilerin izlenmesini sağlayacak teknolojik yeteneklere sahiptir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyamız Ve Uzay İle İlgili ŞiirlerUzay,sen masmavi bir çarşafa dolanmışsın Sonsuz boşluğunu kimlere açmışsın Yıldızlar her gece senin kervansarayında Gündüzleri güneşin mutlu insanların gözünde Hey gözlerimin sonsuz boşluğu Ay,Dünya,Mars birer gezegen sende Gündüzleri yıldızın ısıtır dünyayı Gece gözlerimizde Samanyolu kolyesi |
![]() |
![]() |
|