Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir? |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir?Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir? Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir? Meyve Yararları Nelerdir? Sağlıklı kalabilmek için uzmanlar tarafından her mevsim ve de her gün mutlaka tüketilmesi gerektiği bildirilen meyvelerin sağlığımıza olan etkileri ÜZÜM Sadece suyu değil, kabuğu ve çekirdeği de çok yararlıdır Beyin ve karaciğerin dostudur Kan yapar ve kanı temizler Kansere karşı koruyucudur Saç dökülmesi ve yorgunluğa iyi gelir Kan basıncını düşürür ve kanı sulandırır KAYISI Kansızlığa çok iyi gelir Sinir zayıflığı olanlarda, beyinsel faaliyetlerde bulunanlarda ve uykusuzluk çekenler için faydalıdır Kalbi ve prostatı korur NAR Prostat ve cilt kanserine karşı koruyucu özelliklere sahip olduğu belirtiliyor Bağışıklık sistemini güçlendirir Kalp kaslarını güçlendirir İshal olanlara iyi gelir Bağırsaklardaki asalakları düşürür KAVUN Kansızlığa, yorgunluğa, böbrek ve safra kesesi taşlarına, hemoroide, romatizma ve gut hastalığına karşı birebirdir Damar tıkanmalarına engel olur Bağırsakları yumuşak tutar Meniyi yoğunlaştırır Yanıklar için mükemmel bir merhemdir KESTANE Varis, hemoroid gibi toplar damar rahatsızlıklarına iyi gelir Sinirleri güçlendirir Kansızlığı giderir Mideyi kuvvetlendirir KİRAZ Damar sertliğini önler Gut ve romatizmaya iyi gelir Ağrı kesicidir Böbreklerdeki küçük taş ve kumları eritir Vücutta biriken üre asitlerini ve ürat tuzlarını dışarı atar Kanın temizlenmesine yardım eder Kiraz sapları idrar söktürücüdür KİVİ C vitamini bakımından zengindir Bağışıklık sistemini güçlendirir Kan basıncını dengeler Göğüs kanserini önler Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği vardır Kolesterol seviyesini kontrol eder Soğuk algınlığına iyi gelir Vücudun toksinlerden temizlenmesine yardım eder MANDALİNA Kanı temizler ve damar sertliğine iyi gelir LİMON Vücut direncini artırır Grip, soğuk alğınlığı, nezle, halsizlik gibi rahatsızlıklara karşı koruyucudur Bedeni mikroplardan arındırır Yemek borusu ve mide kanserini önler Tansiyonu düşürür, kalbi güçlendirir, damar sertliğini önler Gut hastalığına karşı faydalıdır Karaciğer rahatsızlığında yararlıdır KARPUZ Kalbi ve prostatı korur Toksinlerin atılmasını sağlar Böbrekleri ve mesaneyi temizler Kum ve taşları eritir MUZ Hücre yenileyicidir Damarları açar Mide asidine karşı mideyi korur Kemiklerin güçlenmesini sağlar ŞEFTALİ Hormonları çalıştırır Böbrek taşlarını eritir Kanı temizler ve gut hastalığına karşı faydalıdır Bağırsakları yumuşak tutar PORTAKAL Grip ve nezleye karşı direnci artırır Kanı temizler Antikansorejendir Prostat bezinin çalışmasını rahatlatır Bağırsakları yumuşak tutar Karaciğer hastalıklarına ve sarılığa karşı doğal bir ilaçtır |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir?teşekkürler :) |
09-11-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Ve Meyve Çeşitleri Nelerdir?Alıntı: :) yardım et´isimli üyeden Alıntı teşekkürler :) yardımcı olabildiysem ne mutlu bana başarılar diliyorum cnm ;) |
|