Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görevi, görevleri, izciliğin, nelerdir, toplumdaki, yeri

İzciliğin Toplumdaki Yeri Ve Görevi - İzciliğin Toplumdaki Yeri Ve Görevleri Nelerdir

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzciliğin Toplumdaki Yeri Ve Görevi - İzciliğin Toplumdaki Yeri Ve Görevleri Nelerdir

İZCİLİĞİN TOPLUMDAKİ YERİ VE GÖREVİ:
İzciliğin amacında ifadesini karakterli, başkalarını düşünen, halka hizmetten zevk duyan, yasalara uyan, toplum içinde kendine ve çevresine el becerileri kazandıran yapıcı kişiliğe sahip, sorumluluklar alan, olumlu düşünebilen, yurduna ve ulusuna yararlı, bütün insanları seven, dürüst, doğa ve kültür eserlerini seven, koruyan ve tanıtan bütün bu nitelikleri şahsında toplayan çocuk ve gençlerin toplum içerisindeki görevleri şu şekilde özetlenebilir:
01- Örnek davranışlar sergilemeli
02- Boş zamanlarını yararlı çalışmalarla doldurabileceğini çevresine göstermeli
03- Disiplinli olmanın yararlarını sergilemeli
04- Herkesin toplum içinde, toplum yararına bir şeyler yapabileceğini ve sorumlulukları olduğunu davranışları ile göstererek propaganda yapabilmeli
İzciliğin görevi, birim olarak Küçük İzcilikten başlayarak, gençlere ve yetişkinlere yakın çevre, köy, kent, bölge ve uluslara ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmada öncülük yapmaktır

İZCİLİĞİN TOPLUMA GÖTÜRECEĞİ HİZMETLER:
01- Sağlık hizmetleri
a) İlk yardım
b) Sağlık kuruluşlarına ziyaret ve temizliğine katkı
c) İlaç toplama kampanyaları
02- Çevre temizliği
a) Çevre temizliği kampanyası düzenlenmesi
b) Afişlerle “Yerlere tükürülmemesi ve çöp atılmaması”nın belirtilmesi
c) Mezarlık, ibadet yerleri ve parklarda sembolik temizlik çalışmaları
03- Kurum ziyaretleri
a) Ana sınıfı çocuklarına yardım
b) Huzur evi ziyareti
c) Yetiştirme Yurdu ziyareti
d) Yoksul ailelere yardım kampanyası
04- Yoksu çocukların sünnet organizasyonlarını üstlenmek
05- Köye hizmet projesi (Köyün ortak mallarının onarımı ve yapımında yardımcı olma)
06- Turizm bürolarında görev alma
07- Üniversite sınavlarına girecek öğrencileri karşılama, konuk etme
08- Ergin kız izcilerin aile planlaması konusunda sağlık kuruluşları ile birlikte yürüttüğü konferanslarına katılabilme
09- Halk Eğitimi Kurslarında uzman izcilerin öğreticilik görevleri almaları
10- Okuma-yazma seferberliğinde görev alma
11- Ağaç dikme ve doğayı koruma kampanyalarına katılma
12- Kitap toplama kampanyalarına katılma
13- Okul yaptırma kampanyasına katılma
14- Ceza Evi çocuk bölümlerine ziyaret

İZCİLİĞİN TEMEL PRENSİPLERİ
İZCİLİĞİN HEDEFLERİ
İZCİLİK SUNULARI
İZCİLİĞİN TARİHÇESİ
İZCİLİĞİN TARİHÇESİ
İZCİLİKTE TESİSLER
AND İÇME TÖRENİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com