![]() |
Böbrek Nakli - Böbrek Nakli Nedir, Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Nakli - Böbrek Nakli Nedir, Nasıl Yapılır?oğlumun kanı 0rh+ benim kanım 0rh- ben ona böbreğimi verebilirmiyim |
![]() |
![]() |
![]() |
Böbrek Nakli - Böbrek Nakli Nedir, Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Nakli - Böbrek Nakli Nedir, Nasıl Yapılır?Alıntı: funda dağlı´isimli üyeden Alıntı oğlumun kanı 0rh+ benim kanım 0rh- ben ona böbreğimi verebilirmiyim Öncelikle büyük geçmiş olsun inşallah Oğlunuz en kısa zamanda yeni bir böbrekle birlikte sağlığına kavuşur ![]() Böbrek naklinde sadece kan uyumu değil dokuların da uyumu önem teşkil etmektedir bunun için de gerekli testlerin yapılması gerekmektedir aşşağıdaki yazıda açıklama verilmiştir en doğru olan ise doktorunuzdan alacağınız bilgilerdir Saygılarımla [img]images/smilies/maxih1 (3) ![]() Böbrek nakli nedir? Böbrek nakli, canlı ya da ölmüş birinden alınan organın, böbrek yetmezliği olan bir hastaya nakledilmesi ![]() ![]() ![]() Böbrek naklinin diyalize göre avantajları nelerdir? Hiç şüphesiz son dönem böbrek hastaları için böbrek nakli en iyi tedavi yöntemidir ![]() ![]() ![]() ![]() Çapraz nakil nedir? Yakınlarından kan grubu uyumlu vericileri olmayan hastalara uygulanan bir yöntemdir ![]() ![]() Örneğin kan grubu A olan bir alıcının, kan grubu B olan yakını, böbreğini kan grubu B olan başka bir hastaya verirken, ikinci hastanın kan grubu A olan vericisi de böbreğini ilk hastaya verir ![]() ![]() ![]() ![]() ÖNCE ETİK KURUL ONAYI Sağlık Bakanlığı tarafından canlıdan organ ve doku nakillerinin denetiminin kolaylaştırılması amacı ile 'Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi' yönergesinin 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dördüncü derece hısımlık bağı ile ilgili olarak; Türk Medeni kanununun 17 ![]() ![]() Buna göre; kan hısımlığında kişinin akrabalık derecelerine göre; 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Kayın hısımlığında ise kişinin eş tarafından akrabaları aynı şekilde derecelendirilmektedir ![]() DOKU UYUMSUZ BÖBREK NAKİLLERİ Böbrek nakli dendiği an akla 'doku uyumu' gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ABD'nin resmi verilerine göre; canlı vericili böbrek nakillerinde, beş yıllık başarı oranı, Türkiye'de daha önce bilinenin aksine yalnızca doku uyumu yüzde 100 olan alıcı ve vericiler arasında diğer uyum oranlarına göre farklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|