Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alerji, alerjiye, astım, çocuklarda, dikkat, nedenleri

Çocuklarda Astım Ve Alerjiye Dikkat - Çocuklarda Astım Ve Alerji Nedenleri

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklarda Astım Ve Alerjiye Dikkat - Çocuklarda Astım Ve Alerji Nedenleri

Çocuklarda Astım ve Alerjiye Dikkat - Çocuklarda Astım ve Alerji Nedenleri
Çocuklarda Astım ve Alerjiye Dikkat - Çocuklarda Astım ve Alerji Nedenleri

Çocuklarda Astım ve Alerji
Çocuklarda Astım ve Alerjiye Dikkat

Çocuklarda astım ve alerji hastalıklarında erken teşhis çok önemli
Ülkemizde her 5 çocuktan birinin alerjisi, 15'inden birinin de astımı var Şayet çocuğunuzda geçmek bilmeyen öksürük, burun akıntısı ve hırıltılı nefes varsa bu belirtiler alerji veya astım olabilir Bu hastalıkların doğru teşhis ile erken yaşta tedavi edilmesi gerekiyor Bu hastalıkların mutlaka 7 yaşına kadar tedavi edilmesi gerekiyor

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof Dr Hasan Yüksel; Gereksiz antibiyotik kullanımları çok aşırı hijyene dikkat etme, çocuğun alerjik bir yatkınlığa sahip olmasına ragmen bir duyarlılık olmayacaksa da olmasına yol açar diyor
Ailede alerji ve astım varsa, daha da dikkatli olunmalı
Doktor Yüksel, "Çocuk astımı 8 yaşında kendiliğinden geçer Bu çok büyük bir yanlış Sesiz hale geçer ve ne zaman 20'li 30'lu yaşlarına gelip stres, çevre kirliliği ya da aksiyete gibi risk faktörüyle karşılaşınca bulgular tekrar ortaya çıkar ve bir daha artık bu bulgular geçmezAnnede alerji ya da astım varsa çocuk için risk yüzde 50'ye, sadece babada varsa yüzde 40'a, anne babada birlikte varsa yüzde 80'e çıkar" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com