Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dediğimiz, olgu, sosyal, yardımlaşma

Sosyal Yardımlaşma Nedir? Sosyal Yardımlaşma Dediğimiz Olgu Nedir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sosyal yardımlaşma Nedir? Sosyal yardımlaşma dediğimiz olgu nedir?
Sosyal yardımlaşma Nedir? Sosyal yardımlaşma dediğimiz olgu nedir?

Var oluşundan beri bazı insanlar diğer insanlara göre değişik yönlerden zayıf durumda kalmışlar ve bir başkasının yardımına gereksinim duymuşlardır
Bunun nedeni bazen doğum ile meydana gelmektedir Özürlü olarak dünyaya gelme gibi Bir kısmı da zaman içerisinde ortaya çıkmaktadır Sonradan sakatlanmalar, hastalıklar gibi Bir başka temel neden de tamamen sosyolojik açıdan ortaya çıkmaktadır İnsanlığın ilk yıllarında güçlü olan insanlar kendilerine ait bir dünya kurmuşlar ve bunun dışında kalan insanlar zayıf ve yönetilen durumunda kalmıştır İnsanlık tarihi zayıf ile güçlünün, hakim ile mahküm olanın, yöneten ile yönetilenin, zengin ile fakirin savaşlarına ve karşılıklı güç kazanma mücadelelerine sahne olmuştur İnsanoğlu bir yandan tabiatla boğuşurken bir yandan da kendi arasında müthiş bir didişmeye girmiştir Nedeni her ne olursa olsun bir kısım insanlar gerek sağlık, gerek eğitim ve gerekse beslenme ve barınma gibi ihtiyaçlar bakımından başkalarının yardımına muhtaç olmuşlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

selamlar benim bir yakınım var 3 cocukla eşinin vefatından sonra dulkaldı daha yaşı 40 yok hic saglık güvencesi yok 2 cocuk okuyor 1 ünüverste 1 ilk öretimde hic malı mürkü yok evi yok bakacak kimsede yok Bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz sosyal yardımlaşma vakvından yarallanmanın yoları Bayle caresiz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

hasanharat´isimli üyeden Alıntı

selamlar benim bir yakınım var 3 cocukla eşinin vefatından sonra dulkaldı daha yaşı 40 yok hic saglık güvencesi yok 2 cocuk okuyor 1 ünüverste 1 ilk öretimde hic malı mürkü yok evi yok bakacak kimsede yok Bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz sosyal yardımlaşma vakvından yarallanmanın yoları Bayle caresiz

Öncelikle vermiş olduğunuz telefon numaranızı silmek zorundaydım kötü niyetli insanlar bundan yararlanmak isteyebilir hiç biryerde telefon numarası vermeyin

[img]images/smilies/maxih1 (12)gif[/img]

size Devlet kurumları yardımcı olacaklardır bununla ilgili aşşağıdaki içeriği okuyunuz

ALO SOSYAL YARDIM HATTI (144) HİZMETE AÇILMIŞTIR

"İnsan odaklı hizmet anlayışımızın sembolü"
Yoksul vatandaşlarımıza en yakın noktada ve insan odaklı bir anlayışla hizmet sunabilmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun olarak kullanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü "Alo Sosyal Yardım Hattı (144)"nı vatandaşımızın hizmetine sunmuştur
Alo Sosyal Yardım Hattı (144), Yoksullukla etkin bir mücadele için fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın güçlendirilmesi, bilgiye ve yardıma erişim fırsatlarının arttırılması amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir
Sabit hatlardan 144 tuşlandığında ücretsiz olarak aranabilen Alo Sosyal Yardım Hattı ile sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza profesyonel iletişim desteği sağlanmaktadır
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bu kapsamda 10 kişiden oluşan bir Çağrı Merkezi kurmuştur
Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşlarımız sadece 144'ü tuşlayarak ücretsiz bir şekilde SYDGM'ye ulaşmakta ve karşılarında çağrı destek personelimizi bulmaktadırlar Çağrı destek personelimiz vatandaşımızın talebini dinledikten sonra gerekli bilgilendirmelerde bulunmaktadır Şayet iletilen talep mahalli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını ilgilendiriyorsa, çağrı destek personelimiz vatandaşımızı doğrudan ilgili SYD Vakfına aktarmaktadır
Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşlarımızın:
  • Sosyal yardımlar ve proje destekleri konusunda ilk ağızdan profesyonel bir şekilde bilgilendirilmesi,
  • Taleplerinin durumu hakkında bilgi alması sağlanmaktadır
Alo Sosyal Yardım Hattının hizmete girmesiyle birlikte, SYDGM'nin yürütmüş olduğu yardım ve proje uygulamaları konusunda vatandaşlardan gelen soru, şikayet ve öneriler değerlendirilerek tıkanan noktalar tespit edilmekte ve sorunlara müdahale edilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Sağ-ol, çok işime yarayacak Harika bir siteymiş, neden kayıt olmuyorum ki
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

herzaman elimizden geldiğince burada olup yadımcı olmaya çalışıyoruz beğendiğiniz için teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Esincik´isimli üyeden Alıntı

Sağ-ol, çok işime yarayacak Harika bir siteymiş, neden kayıt olmuyorum ki

Ben yazdım ben katılıyorum

[img]images/smilies/maxih1 (18)gif[/img]

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

Esincik´isimli üyeden Alıntı

Ben yazdım ben katılıyorum

[img]images/smilies/maxih1 (18)gif[/img]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com