Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hesaplama, sınıf, takdir, teşekkür

5. 6. 7. 8. 9. Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

5 6 7 8 9 Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama
5 6 7 8 9 Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama

5 Sınıf teşekkür takdir hesaplama, 6Sınıf teşekkür takdir hesaplama,7 Sınıf teşekkür takdir hesaplama,8Sınıf teşekkür takdir hesaplama

2011 Yeni sistemde takdir ve teşekkür hesaplanması aşağıdaki formüle göre yapılır;

Okulların Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür

Çıkan sonuç :

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 5500, diğer derslerin her birinden 4500 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70 00-84 99 olanlar Teşekkür alır

8500 puan ve yukarı olanlar Takdirname verilir

takdir teşekkür hesaplama,takdir teşekkür hesaplaması,takdir ve teşekkür hesaplama

Lisede Takdir Teşekkür Hesaplama - Resimli Anlatım

Puanların not değeri ve derecesi

ÖRNEK

Eski sisteme göre bu öğrencimiz parantez içindeki notlar toplanıp (46 ediyor) toplam ders sayısına bölünerek(10 ders) 4,6 ile takdir almaya hak kazanıyordu
Yeni uygulamada iseher ders için haftalık ders saati ile dönem sonu puanı çarpılırElde edilen çarpımların toplamı ;haftalık ders saatleri toplamına bölünür Elde edilen puan 5 lik sisteme çevrilerek değerlendirme yapılır
ÖRNEK

2145:27 =79,4 karşılığı (4) Sonucu gördüğünüz gibi takdir almaya yetmiyor; ancak teşekkür almaya yetiyorOysa yukarıda gördüğümüz gibi eski yöntemle aynı puanlarla takdir alınıyordu
Çoğu öğrencinin ve velilerin hayal kırıklığının nedeni bundan kaynaklanmaktadır
AYNI TABLOYLA BİR ÖRNEK DAHA

2300:27=85185 OLUYOR VE TAKDIR ALIYOR5 lik sisteme göre puanlar 4,5, 3 gibi, ilk örnekle aynı olmasına rağmen sonuç çok farklı olabiliyor Gördüğünüz gibi ders saati fazla olan derslerin ortalamaların yüksek olması burada daha önemli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Tüm öğrencilere bu ara dönemde iyi ve bol taktirli teşekkürlü karneler diliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com