5. 6. 7. 8. 9. Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
5. 6. 7. 8. 9. Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama5 6 7 8 9 Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama 5 6 7 8 9 Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama 5 Sınıf teşekkür takdir hesaplama, 6Sınıf teşekkür takdir hesaplama,7 Sınıf teşekkür takdir hesaplama,8Sınıf teşekkür takdir hesaplama 2011 Yeni sistemde takdir ve teşekkür hesaplanması aşağıdaki formüle göre yapılır; Okulların Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür Çıkan sonuç : 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 5500, diğer derslerin her birinden 4500 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70 00-84 99 olanlar Teşekkür alır 8500 puan ve yukarı olanlar Takdirname verilir takdir teşekkür hesaplama,takdir teşekkür hesaplaması,takdir ve teşekkür hesaplama Lisede Takdir Teşekkür Hesaplama - Resimli Anlatım Puanların not değeri ve derecesi ÖRNEK Eski sisteme göre bu öğrencimiz parantez içindeki notlar toplanıp (46 ediyor) toplam ders sayısına bölünerek(10 ders) 4,6 ile takdir almaya hak kazanıyordu Yeni uygulamada iseher ders için haftalık ders saati ile dönem sonu puanı çarpılırElde edilen çarpımların toplamı ;haftalık ders saatleri toplamına bölünür Elde edilen puan 5 lik sisteme çevrilerek değerlendirme yapılır ÖRNEK 2145:27 =79,4 karşılığı (4) Sonucu gördüğünüz gibi takdir almaya yetmiyor; ancak teşekkür almaya yetiyorOysa yukarıda gördüğümüz gibi eski yöntemle aynı puanlarla takdir alınıyordu Çoğu öğrencinin ve velilerin hayal kırıklığının nedeni bundan kaynaklanmaktadır AYNI TABLOYLA BİR ÖRNEK DAHA 2300:27=85185 OLUYOR VE TAKDIR ALIYOR5 lik sisteme göre puanlar 4,5, 3 gibi, ilk örnekle aynı olmasına rağmen sonuç çok farklı olabiliyor Gördüğünüz gibi ders saati fazla olan derslerin ortalamaların yüksek olması burada daha önemli |
5. 6. 7. 8. 9. Sınıf Teşekkür Takdir Hesaplama |
09-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
5. 6. 7. 8. 9. Sınıf Teşekkür Takdir HesaplamaTüm öğrencilere bu ara dönemde iyi ve bol taktirli teşekkürlü karneler diliyorum |
|