Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
termometre, yapılır, yapılışı

Termometre - Termometre Yapılışı - Termometre Nasıl Yapılır

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sanıldığı üzere aslında termometre yapmak o kadar zor değildir Şimdi nasıl termometre yapacağınızı adım adım anlatalım

Alt kısımı balonlu veya balonsuz ortalama 30 santimetre uzunluğunda ince bir boru alın

Civalı termometre için ince kanallı, ispirtolu termometreler için ise geniş kanallı borular uygundur

Borunun iki ucuda açık ise bir ucunun kapatılması gerekiyor Bunuda ispirto ocağında alevlerin yardımıyla yapabilirsiniz

Elimizdeki boruya ortalama 10 ila 15 santimetre yükseliğinde civa yada ispirto konulur

Civa veya ispirto konulan termometre buza koyulur ve buzda ortalama 10 dakika filan bekletilir

Bu işlemden sonra civa yada ispirtonun geldiği züeye 0 derece işaretlenir

100 derece için ; deniz seviyesinde iseniz kaynar suyun buharı üzerinde termometrenin haznesini 10 dakika kadar tutunuz

Daha sonra sıvının gelmiş olduğu yere 100 sayısını işaretleyin

0 ile 100 arasını 100 tane eşit parçaya bölün

Her iki bölüm 1 derece sıcaklığı göstermektedir

Bu işlemleri yaptıktan sonra termometrenin derecelendirilmesi tamamlanır

Aynı bölmeleri 0?ın altında ve 100?ün üstünde de devam ettirebilirizÇünkü civa ve ispirto eşit sıcaklık değişmelerinde eşit miktarda yükselir ve alçalır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com