Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cep, nelerdir, telefonunun, zararları

Cep Telefonunun Zararları Nelerdir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cep telefonu gündelik hayatta iletişim açısından en büyük yardımcı teknolojik araçtır Peki cep telefonunun zararlarını biliyormusunuz ? Cep telefonları beyin tümörlerine, hafıza kaybına, depresyona, Alzhemir hastalığına, baş dönmelerine, uyku bozukluğuna, mide bulantısına, baş ağrısıyla beraber bilinç kaybına kadar birçok zararlı hastalığa yol açabileceği söylenmekte

Bu hastalıkların yanında cep telefonları astım, saman nezlesi ve egzama gibi hastalıklarada yol açabiliyor Gelişen ülkelerde cep telefonunu kullanımının artışıyla beraber alerjik hastalıkların artışı birbirine orantılı olarak artıyor Fakat cep telefonlarının bu hastalıklara yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmamıştır Kediler üstünde yapılan araştırmalarda cep telefonunun beyinin elektrik aktivitesini değiştirebileceklerini, hücrelerin çoğalma hızını, hatta genlerini etkilediği gözlenmiştir

Yapılan bazı araştırmalarda cep telefonundan yayılmakta olan mikroldalgaların mast hücrelerinden histamin, P maddesi, VIP ve NGF tarzı kimyasal maddelerin salgılanmasını iki katına kadar çıkarttığı gözlenmiştir Histamin ve P maddesi astım, saman nezlesi ve egzama tarzı hastalıkların oluşmasında çok etkilidir

Cep telefonlarının uzun vadede ne tarz bir hastalık getireceği tam anlamıyla kanıtlanmamıştır Uzmanlar cep telefonlarının çok fazla kullanılmamasını öneriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com